AFP/NOS

Goedemorgen! De Iraanse ayatollah Khamenei waarschuwt voor "zware vergelding" nu zijn belangrijkste generaal is omgekomen door een Amerikaanse aanval. En de 12- en 13-jarige verdachten van de flatbrand in Arnhem horen of ze langer vast moeten blijven.

Het is bewolkt en van tijd tot tijd miezert het. In de middag wordt het vanuit het westen droog. De temperatuur ligt tussen 8 en 10 graden en er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Weerplaza/NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De jongens van 12 en 13 die worden verdacht van het veroorzaken van de flatbrand in Arnhem worden voorgeleid. Dan zal blijken of ze nog vast blijven zitten of niet.
  • Vanavond is de eerste uitzending van Eva Jineks talkshow op RTL4. Het programma wordt niet onderbroken door reclameblokken en begint om 22.20 uur. Na een paar maanden neemt Beau van Erven Dorens het stokje weer van Jinek over.
  • In België is de teampresentatie van de wielerploeg Corendon-Circus. De nieuwe naam wordt onthuld. En belangrijker voor Nederlanders: het programma van talent Mathieu van der Poel wordt bekendgemaakt.

Wat heb je gemist?

Generaal Soleimani van de Iraanse Revolutionaire Garde is gedood bij Amerikaanse raketaanvallen op de internationale luchthaven van Bagdad. De Revolutionaire Garde en het Amerikaanse ministerie van Defensie hebben dat bevestigd. Volgens het Pentagon zijn de aanvallen uitgevoerd op bevel van president Trump.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken noemt de moord op Soleimani "uitzonderlijk gevaarlijk en een domme escalatie" en zegt dat de VS verantwoordelijk is voor alle gevolgen van dit "schurkachtige avonturisme". Volg ook ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Australische premier Morrison bezocht inwoners van door bosbranden getroffen gebied. Maar daar was hij niet echt welkom, getuige de term fuckwit die hij naar zijn hoofd kreeg:

Australische premier uitgejouwd: 'Je bent een idioot, vent!'

Fijne dag!

STER reclame