Ziekenhuismedewerkers tijdens een staking in november
NOS Nieuws

Ziekenhuizen akkoord met hoger loon voor medewerkers

Het bestuur en de leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zijn akkoord met de cao die een week geleden werd afgesproken tussen onderhandelaren van de NVZ en de vakbonden. Ziekenhuismedewerkers krijgen in die cao een loonsverhoging van 8 procent in twee jaar tijd.

De nieuwe cao kost de branche zo'n 200 miljoen euro extra. Volgens de ziekenhuizen brengen die extra kosten wel financiële risico's met zich mee. "De NVZ zal zich maximaal inspannen om op korte termijn een aanpak te formuleren waarmee die financiële risico's, die investeringen, arbeidsplaatsen en het rendement van ziekenhuizen bedreigen, kunnen worden ondervangen."

Bijdrages

Maandag zei NVZ-voorzitter Ad Melkert al dat hij rekent op een bijdrage van de zorgverzekeraars en de overheid. Naast de loonsverhoging krijgen medewerkers een eenmalige uitkering van 1200 euro, gaan de salarissen voor leerlingen en stagiairs omhoog en wordt de vergoeding voor onregelmatigheid hoger.

De leden van de vakbonden moeten het onderhandelaarsakkoord ook nog goedkeuren voordat het definitief wordt. Vorige maand staakten de ziekenhuismedewerkers nog, omdat er na lang onderhandelen nog geen akkoord was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl