ANP

De politie gaat twee agenten op het matje roepen die bij de ingestorte grillroom in Coevorden een selfie maakten. Op beelden van Hart van Nederland is te zien hoe de twee, terwijl reddingswerkers op de achtergrond aan het werk zijn, zichzelf op de foto zetten.

"Dit is onacceptabel en niet zoals de politie hoort te handelen", aldus de politie Drenthe op Twitter. "De bewuste collega's zullen hier zeker op worden aangesproken."

Rond 15.00 uur stortte de grillroom door een explosie nagenoeg volledig in. Daarbij raakten twee personen gewond: de eigenaar van de grillroom en zijn 5-jarige zoontje. Het kind kon pas vijf uur later uit het puin worden gehaald door een speciaal team van de brandweer en verkeert volgens de Veiligheidsregio Drenthe in een "zorgwekkende toestand".

De actie van de agenten is pijnlijk voor de politie. Die spreekt op sociale media en in tv-programma's geregeld met afkeuring over mensen die filmen of fotograferen bij ongelukken. Vorig jaar voerde het Rode Kruis nog campagne tegen het filmen van ongelukken. Die campagne kreeg bijval van onder anderen justitieminister Grapperhaus.

Onderzoek

De politie gaat maandag verder met het onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De plek is afgezet en omwonenden hebben een brief gekregen waarin staat dat ze niets mogen opruimen. Ze mogen wel weer naar huis.

Volgens de gemeente Coevorden hebben veel inwoners de explosie gehoord en meegeleefd met de vader en zoon. "Mogelijk heeft u hier in de komende dagen nog last van. Praat erover met de mensen om u heen en zoek contact met een hulpverlener als dat nodig is", schrijft de gemeente op Twitter.

STER reclame