EPA

Een 5-jarige jongen is na vijf uur door de brandweer gered uit het puin van een grillroom, die vanmiddag door een explosie instortte. Volgens de Veiligheidsregio Drenthe is het kind in "zorgwekkende toestand" uit het pand gehaald en meteen naar het ziekenhuis gebracht.

Eerder zei burgemeester Bouwmeester wel dat Kenan, zoals het jongetje heet, aanspreekbaar was.

Een speciaal team van de brandweer uit Drachten haalde de jongen uit de resten van het pand. Reddingswerkers baanden zich gestaag een weg naar Kenan, waarbij ze nog overeind staande maar instabiele delen van het pand stutten.

De vader van de jongen, eigenaar van de grillroom, raakte bij de explosie gewond. Hij werd kort na het incident uit het pand gehaald en afgevoerd naar het ziekenhuis.

'Geweldige inzet'

Naastgelegen panden werden direct na de ontploffing, kort na 15.00 uur, ontruimd. Hulpdiensten rukten uit naar het pand aan de Sallandsestraat met onder meer twee traumahelikopters. De burgemeester was meteen ter plaatse. Hij was toevallig in de buurt, schreef hij op Twitter.

"Ik wil mijn complimenten uitspreken richting alle hulpverleners voor hun geweldige inzet", aldus burgemeester Bouwmeester in een reactie op de redding van het kind.

De brandweer heeft nog geen idee wat de explosie heeft veroorzaakt.

De grillroom voor de ontploffing:

Google Earth

STER reclame