Kim Polling wint haar vierde grandslamtitel Pro Shots

Kim Polling heeft in Abu Dhabi voor de vierde keer goud gewonnen op een grandslamtoernooi. In de finale van de klasse onder 70 kilogram won ze van Sanne van Dijke, haar rivale in de strijd om een olympisch ticket. Slechts één van de twee judoka's mag naar Tokio.

Polling (viervoudig Europees kampioene) trof Van Dijke (Europees kampioene in 2017) voor de vierde keer op een internationaal toernooi en trok ook voor de vierde keer aan het langste eind. Na ruim anderhalve minuut lag Van Dijke op haar rug. De laatste grandslamzege van Polling was in 2014.

Van Dijke staat op dit moment nog hoger op de wereldranglijst (achtste), maar door haar grandslamzege komt Polling wel dichterbij. Voor het toernooi in Abu Dhabi stond Polling twintigste, onder meer omdat ze een hernia-operatie heeft moeten ondergaan.

Geen medailles voor Franssen en De Wit

In de klasse onder 63 kilogram konden Geke van den Berg en Juul Franssen zich niet mengen in de strijd om de medailles. Franssen verloor in haar tweede duel van Prisca Awiti Alcaraz, Van den Berg boog direct voor Kathrin Unterwurzacher.

In de klasse tot 81 kilogram moest Frank de Wit genoegen nemen met de vijfde plaats. Hij verloor zijn wedstrijd om het brons.

STER reclame