NOS SportAangepast

WK-diskwalificatie drijft Polling tot wanhoop: 'Ze heeft echt geen pijn!'

Polling uitgeschakeld op WK door diskwalificatie

Kim Polling is in haar partij in de derde ronde van de WK in Tokio gediskwalificeerd. De Groningse judoka plaatste na twintig seconden een staande armklem - een onreglementaire actie - tegen de Puerto Ricaanse Maria Perez in de klasse tot 70 kilogram.

De videoscheidsrechter greep na bestudering van de televisiebeelden in en diskwalificeerde de 28-jarige Polling, die weinig begrip kon opbrengen voor die beslissing en haar tegenstandster.

Woest op tegenstandster

"Zij laat in een keer los toen ik over haar hoofd slipte. Ik had haar arm en kon niet meer stoppen. Ik word alleen maar gestraft omdat zij begint te gillen, terwijl ze geen greintje pijn heeft. Echt niet", aldus Polling.

Polling woest op tegenstander: 'Ze gilt, maar heeft geen greintje pijn!'

Eerder op donderdag had Polling de Chinese Sun Xiaoqian nog met ippon verslagen en lonkte een mooie dag. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb dit nog nooit gehad. Ik snap het echt niet."

Polling was al vier keer de beste van Europa, maar op WK's wil het nog niet echt vlotten. Pas een keer bereikte ze bij de mondiale titelstrijd het podium, in 2013, toen ze brons veroverde.

Sanne van Dijke, de concurrente van Polling voor een olympisch startbewijs, plaatste zich na zeges met ippon op de Cubaanse Onix Cortes Aldama en de Australische Aoife Coughglan wel voor de kwartfinales.

Pollings concurrent Van Dijke wordt zevende

Van Dijke verloor in de kwartfinales in de golden score op straffen van de Portugese Barbara Timo. Ze kwam nog wel terug voor de herkansingen, maar verloor daarin van de Oostenrijkse Michaela Polleres en werd daardoor zevende.

WK judo: Van Dijke verliest in de herkansing

Per gewichtsklasse mag ieder land volgend jaar één judoka naar de Olympische Spelen in Tokio afvaardigen. Van Dijke stond er als nummer 9 van de ranglijst voorafgaand aan het WK al beter voor dan Polling, die als nummer 20 aan de WK begon.

Volgens de reglementen van de internationale judobond kan alleen de geschoonde top-18 van de wereldranglijst meedingen naar een olympisch startbewijs.

Bij de EK van dit jaar troefde Van Dijke Polling ook al af door zilver te winnen. Polling verloor daar in de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl