NOS Sport

Judoka Polling terug na hernia: 'Maar weet niet wat ik moet verwachten op EK'

Polling gaat haar Europese titel verdedigen: 'Maar weet niet wat ik moet verwachten'

Het begon met wat pijnverschijnselen in haar benen tijdens de EK van vorig jaar april in Tel Aviv. Nog geen reden voor paniek bij judoka Kim Polling. Ze stelde in Israël zelfs haar vierde Europese titel in de klasse tot 70 kilogram veilig. Maar de pijn verdween niet, ook niet na enkele weken rust.

Polling bleek een hernia te hebben, moest worden geopereerd en diende vervolgens lang te revalideren alvorens ze zelfs maar weer aan het judoën van wedstrijden mocht denken. Inmiddels staat ze weer op de mat en gaat ze naar de Europese Spelen in Minsk, wat voor de judoka's geldt als de EK.

Anders

"Het gaat nu goed met mij", zegt Polling. "Al is het mij wel vies tegengevallen om terug te komen in het judo. In vergelijking met andere blessures is deze wel heel anders geweest."

"Het hele verloop van het herstel is anders. Ik heb negen maanden niet kunnen bewegen zoals ik normaal deed. Ik had in het begin ook echt moeite om weer het judogevoel te krijgen. Normaal is dat er meteen weer."

Kim Polling

Sinds maart van dit jaar neemt de 28-jarige Polling weer deel aan toernooien, maar veel succes heeft haar dat nog niet gebracht. Bij alle drie de toernooien waar ze op de mat verscheen, werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld. Die resultaten staan in schril contrast met haar prestaties van voor de blessure.

"Ik kan alles weer, maar als ik wat resultaten had gepakt, ga je toch wat lekkerder naar de EK. Nu weet ik niet heel goed wat ik van mezelf kan verwachten", aldus Polling.

Favoriet

Normaal gesproken zou Polling als viervoudig Europees kampioen als een van de favorieten worden gezien. Maar na deze zware revalidatie is alles anders, weet ze ook zelf maar al te goed.

"Ik ben de huidig Europees kampioen en moet mijn titel verdedigen, maar zo voelt dat voor mij niet. Het voelt alsof ik nog steeds moet terugkomen, maar de EK zijn nu al. Ik weet echt niet wat ik ervan moet verwachten."

De Europese Spelen zijn van 21 juni tot en met 30 juni. Het judotoernooi begint zaterdag 22 juni en neemt vier dagen in beslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl