Frank de Wit
NOS Sport

Judoka De Wit grijpt naast brons, snelle exit Polling

Judoka Frank de Wit heeft bij het grandslamtoernooi van Jekaterinenburg naast een medaille gegrepen. Hij verloor in de klasse tot 81 kilogram in de strijd om brons van de Georgiër Luka Maisuradze.

De Wit won met ippon van Attila Ungvari (EK-brons in 2010) en Eduardo Santos en na verlenging van Etienne Briand. In de halve finales was Takanori Nagase, de wereldkampioen van 2015 en winnaar van olympisch brons in 2016, in de extra tijd met ippon te sterk.

Tegen Maisuradze lag De Wit al na 1.37 op zijn rug. Daardoor blijft de teller op grandslamtoernooien voor De Wit (23) staan op twee keer goud en vijf keer brons.

Polling weer snel uitgeschakeld

Voor Kim Polling was het toernooi in Rusland snel klaar. De viervoudig Europees kampioene maakte vorige week na bijna een jaar haar internationale rentree. In Marrakesh verloor ze haar tweede duel.

In Jekaterinenburg werd ze in haar eerste partij in de klasse tot 70 kilogram verslagen door Michaela Polleres. De Oostenrijkse was Polling in de verlenging met waza-ari de baas.

Sanne van Dijke (-70 kg) verloor in de derde ronde van Shiho Tanaka, eveneens met waza-ari in de extra tijd. Sanne Vermeer (-63 kg) haalde de herkansingen maar verloor daarin na verlenging met ippon van Gankhaich Bold.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl