Egan Bernal tijdens de presentatie van het parcours van de Tour de France 2020
NOS Wielrennen

Bernal en Froome zien kansen voor Tour van 2020: 'Dit parcours bevalt me wel'

Egan Bernal en Chris Froome waren dinsdag aandachtig toeschouwer bij de presentatie van het parcours van de Tour de France van 2020. Bernal hoopt volgend jaar een gooi te doen naar zijn tweede eindzege, terwijl Froome de Tour voor de vijfde keer wil winnen.

Daarvoor moet de Britse renner van Ineos eerst volledig herstellen van zijn zware val in juni. Froome ging onderuit tijdens een verkenning van de tijdrit in het Criterium du Dauphiné en liep breuken in zijn dijbeen, elleboog, heup en enkele ribben op. De val kostte hem deelname aan de Tour en sommigen vreesden zelfs voor het einde van zijn carrière.

"Het gaat de goede kant op", zei Froome in Parijs over zijn herstel. "Ik kan weer lopen. Dat is al een hele overwinning voor mij..."

Bekijk hier het interview met Froome, waarin hij spreekt over zijn herstel:

Froome hoopt na zware val weer de oude te worden: 'Ik heb veel geluk gehad'

"Vanuit een rolstoel naar de Tour kijken was niet leuk", vervolgde de Tourwinnaar van 2013, 2015, 2016 en 2017. "Ik moet natuurlijk nog zien of ik kan terugkomen op mijn niveau. Dat hoop ik in de komende maanden te weten te komen."

Als dat lukt, verschijnt Froome in juni 2020 ongetwijfeld als een van de favorieten aan de start in Nice. "Het is het zwaarste dat ik de afgelopen vijf à zes jaar heb meegemaakt", doelde hij op het parcours. "Maar het is geweldig. Er zijn veel mogelijkheden voor een spannend algemeen klassement."

Bekijk hier het interview met Egan Bernal, die dit jaar de Tour op zijn naam schreef:

Bernal kijkt uit naar Tour van 2020: 'Dit parcours bevalt me wel'

Ploeggenoot Egan Bernal, afgelopen zomer de beste in Frankrijk, kijkt vol vertrouwen uit naar de Tour van 2020. "Dit parcours bevalt me wel", zei de Colombiaan.

"Zonder ploegentijdrit is het een bijzondere Tour. Met maar één tijdrit, met de finale bergop. Het is mooi dat er veel beklimmingen in zitten. Voor mij is dat gunstig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl