De politie heeft de vluchtauto in beslag genomen
NOS NieuwsAangepast

Man opgepakt voor moord op advocaat Wiersum, vluchtauto gevonden

De politie heeft een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Het is een man. Verdere details over de identiteit heeft de politie niet bekendgemaakt.

Hij werd dinsdagavond al opgepakt in een woning, maar de aanhouding werd door de politie stilgehouden tot nu. Het huis is door agenten doorzocht. De politie wil niet zeggen waar de woning is, behalve dat het "ergens in Nederland" is en niet in Amsterdam.

De politie zegt alles uit de kast te hebben gehaald:

Politie over aanhouding in zaak-Wiersum: 'Alles is uit de kast gehaald'

Vorige week werd duidelijk dat de dader er waarschijnlijk vandoor was gegaan in een witte bestelauto. Die bestelauto is nu gevonden. Het gaat om een Opel Combo waarvan de kentekenplaten waren vervalst. De auto is in beslag genomen.

De politie vraagt mensen om zich te melden als ze de bus hebben zien rijden, in de omgeving van Amsterdam of Almere. De politie zegt er niet bij waarom specifiek Almere wordt genoemd. De moord werd gepleegd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert.

Een van de twee foto's die de politie zondag had vrijgegeven

Zondag meldde de recherche dat er waarschijnlijk twee mensen in de witte bus zaten. De politie zegt nu dat er meer mensen zullen worden opgepakt in de zaak. Er is een rechercheteam van meer dan 140 mensen samengesteld dat 24 uur per dag aan de zaak werkt.

De chef van de recherche van Amsterdam, Olivier Dutilh, zegt dat er progressie wordt geboekt. "Dat begint inmiddels resultaten op te leveren. De creativiteit en de intense samenwerking is een belangrijk fundament voor het verdere verloop van dit onderzoek. Dat zal zeker ook mogelijk maken dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen."

Derk Wiersum werd vorige maand doodgeschoten bij zijn huis. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi.

Bekijk hier een overzicht van de gebeurtenissen op de dag van de moord en de geschokte reacties:

Terugblik op dag van 'aanslag op de rechtsstaat' na moord op advocaat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl