EPA
NOS Nieuws

Wekdienst 13/8: opruimwerkzaamheden Notre-Dame en Ajax-PAOK

Goedemorgen! Vandaag is in Terneuzen de begrafenis van een onbekende doodgeschoten vrouw. Vanavond wordt er weer schoongemaakt rond de uitgebrande Notre-Dame in Parijs en Ajax speelt tegen PAOK Saloniki.

Vandaag regent het vooral in het oosten en noordoosten. Later vandaag vallen er ook in de rest van het land buien, lokaal kan veel neerslag vallen. Het wordt zo'n 20 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanavond wordt er weer schoongemaakt rond de Notre-Dame. Sinds de brand liggen er looddeeltjes op het plein voor de Parijse kathedraal en de straat ervoor. Die worden anderhalve week afgesloten voor de opruimwerkzaamheden.
  • In Terneuzen is de begrafenis van een onbekende doodgeschoten vrouw. Ze werd in juni gevonden, maar het is nog steeds onduidelijk wie ze is. Het wordt een sobere plechtigheid, waarbij agenten en mensen van de gemeente aanwezig zijn.
  • Het is de dag van Ajax-PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijd in Griekenland eindigde vorige week in 2-2. Om 20.30 uur begint in Amsterdam de return en die wedstrijd is rechtstreeks te volgen via een liveblog op NOS.nl, in de NOS-app en via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

In Hongkong komt het vliegverkeer langzaam weer op gang, nadat het gisteren was stilgelegd vanwege demonstraties. Nog niet alle vluchten kunnen worden uitgevoerd, er zijn meer dan 200 vluchten geannuleerd. Het is ook onduidelijk wanneer de luchthaven weer volledig operationeel is.

Gisteren bezetten duizenden betogers het vliegveld. Ze zijn boos over het steeds harder wordende politieoptreden tegen de demonstranten, die al vele weken protesteren tegen China's pogingen om meer grip te krijgen op Hongkong. Regeringsleider Carrie Lam zegt te willen praten met de betogers, maar dan moeten ze wel stoppen met hun acties.

Ander nieuws uit de nacht:

  • 'Schutter moskee Oslo filmde eigen aanslag': de man van 21 had een camera op zijn helm gemonteerd, zeggen de aanklagers in Noorwegen. De verdachte wilde de aanslag livestreamen op sociale media, maar dat lijkt te zijn mislukt. Bij de aanslag bij Oslo raakte de moskeeganger die de dader overmeesterde lichtgewond.
  • Voltallige raad Amsterdam wil debat over opleving vuurwapengeweld: de afgelopen vier dagen waren er vijf schietincidenten, waarbij één dode viel. De Amsterdamse fractievoorzitters willen van de burgemeester weten welke maatregelen er genomen worden om het geweld tegen te gaan.
  • Bijna 150 migranten in truck opgepakt in Mexico: ze zaten verstopt in een vrachtwagen met oplegger in de stad Veracruz. De migranten zijn afkomstig uit Midden-Amerika, de meesten van hen komen uit Honduras.

En dan nog even dit:

Een paar dagen voor de start van Lowlands lijken bezoekers afgeschrikt te worden door de slechte weersverwachting. Op tweedehands verkoopsites als Ticketswap en Marktplaats worden honderden kaartjes aangeboden, veelal ver onder de oorspronkelijke ticketprijs van 210 euro.

Het muziekfestival in Biddinghuizen begint donderdag. In maart waren alle 60.000 toegangskaartjes al uitverkocht. Maar nu er veel regen is voorspeld voor het hele weekend, lijken bezoekers van hun kaartje af te willen, schrijft Omroep Flevoland. Alleen op Ticketswap worden op dit moment al bijna 700 kaartjes te koop aangeboden.

En zo'n buitenkansje trekt ook weer mensen:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl