NOS Nieuws

Wekdienst 8/8: VN-rapport over klimaat en Feyenoord, AZ en PSV in Europa

Goedemorgen! Het klimaatpanel van de Verenigde Naties brengt vandaag een nieuw rapport uit over de relatie tussen klimaatverandering, landgebruik en voedselzekerheid. En vanavond spelen drie Nederlandse voetbalclubs een wedstrijd in de Europa League.

Vandaag komt de zon af en toe tevoorschijn. In het noorden en oosten van het land kan een bui vallen, maar op de meeste plekken blijft het droog. Het wordt 21 graden aan zee en het kan 25 graden worden in Limburg.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen klimaatverandering, voedselzekerheid en landgebruik. De resultaten daarvan worden later deze ochtend gepresenteerd.
  • Voetbalclubs Feyenoord, AZ en PSV spelen vanavond alle drie een wedstrijd in de voorronde van de Europa League. De Rotterdammers treffen het Georgische Dinamo Tbilisi, PSV speelt tegen de Noorse club FK Haugesund en AZ neemt het op tegen FC Marioepol.
  • In het Concertgebouw in Amsterdam begint dit jaar voor het eerst een zomerkamp voor jonge musici. Ruim zeventig jongeren uit meer dan 25 Europese landen krijgen de komende twee weken muziekles en treden samen op. Het doel is meer diversiteit creëren in de wereld van klassieke muziek.
  • In zes bioscopen in Nederland gaat vandaag de eerste echte kattenfilmpjes-film in première tijdens de eerste editie van het CatVideoFest 2019.

Wat heb je gemist?

  • President Trump heeft vannacht een bezoek gebracht aan El Paso en Dayton. Hij sprak daar met hulpverleners en overlevenden van de aanslagen van afgelopen weekend.
  • De hulpdiensten in Rotterdam zijn gisteravond massaal uitgerukt voor een mogelijk geval van ebola. Later op de avond bleek het loos alarm.
  • Bij een ongeluk met een terreinwagen in de Turkse badplaats Alanya is volgens Turkse media een Nederlander omgekomen. Ook zouden er drie andere Nederlanders gewond zijn geraakt.
  • De uitreiking van de Emmy's is dit jaar zonder presentator, heeft de Amerikaanse zender Fox bekendgemaakt. Zo zou er meer tijd zijn om afscheid te nemen van televisieseries die ermee ophouden, zoals Game of Thrones.

Ander nieuws uit de nacht:

De moeder van de aanslagpleger in El Paso, heeft enkele weken voor de aanslag de politie gebeld over haar zoon. Volgens CNN zocht de vrouw contact om haar zorgen te uiten over het grote wapen dat hij in bezit had. Ze vroeg zich af of hij wel volwassen genoeg was voor een dergelijk groot vuurwapen.

En dan nog even dit:

De politie heeft beelden vrijgegeven van de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel. Daar negeren automobilisten namelijk massaal de rode stoplichten. Daarom zal de politie vanaf nu vaker controles uitvoeren bij de brug en indien nodig boetes uitschrijven.

Bij sommigen automobilisten die doorrijden, gaat het flink mis. Dat zie je in deze video:

Bestuurders negeren massaal rood licht op Algerabrug, politie is het zat

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl