NOS Nieuws

Wekdienst 24/6: ontknoping Elfstedenzwemtocht en het wordt héét

Goedemorgen! Het is de laatste dag van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. En het wordt héét.

Zon en sluierwolken wisselen elkaar af, lokaal ontstaan ook wat stapelwolken. Het kwik loopt op naar 29 tot lokaal 33 graden. Aan de kust kan 's middags een verkoelende zeewind opsteken. Ook de komende dagen blijft het zomers tot tropisch warm in ons land.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Als alles goed gaat komt er vanavond een einde aan de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Hij wordt rond 19.00 uur terugverwacht in Leeuwarden, waar hij vrijdag om 17.30 uur in het water sprong voor zijn tocht van 195 kilometer. Volg ons liveblog om te zien waar hij nu is.
  • Malek F. krijgt te horen welke straf tegen hem wordt geëist. Vorig jaar op Bevrijdingsdag stak hij in Den Haag drie mensen neer; volgens het Openbaar Ministerie was dat een terroristische daad.
  • En het nieuwe provinciebestuur van Limburg presenteert in Maastricht het collegeprogramma. Limburg is de enige provincie met een gedeputeerde van Forum voor Democratie.

Wat heb je gemist?

Maarten van der Weijden zwemt met zes stempels op zak richting Dokkum. Hij heeft 162 van de in totaal 195 kilometer achter de rug. De zwemmer is bijna in het gevreesde Burdaard, waar hij vorig jaar zijn tocht moest staken. Zijn dochter wacht daar op hem:

Als alles goed gaat, komt Van der Weijden aan het begin van de avond aan in Leeuwarden. Maar eerst moet hij nog heen en weer naar Dokkum. De ontknoping van de tocht volg je in ons liveblog.

Volg de Elfstedenzwemtocht hier live:

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Amerikaanse schrijfster Judith Krantz is op 91-jarige leeftijd overleden. Ze werd bekend door haar romans over de avonturen van veelal mooie rijke vrouwen.

Haar bekendste boeken zijn Mistral's Daughter, I'll take Manhattan en Princess Daisy, die werden verfilmd. Van haar boeken zijn meer dan 80 miljoen exemplaren verkocht en ze werden uitgebracht in meer dan vijftig talen.

Judith Krantz

Krantz schreef haar eerste boek pas toen ze 50 jaar oud was. Daarvoor werkte ze als journalist voor onder meer Good Housekeeping en Cosmopolitan. Haar eerste boek, Scrupules, werd meteen een bestseller en haar tweede roman Princess Daisy maakte haar miljonair.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl