ANP
NOS NieuwsAangepast

Pegida-voorman aangevallen bij flyeractie Eindhoven

De voorman van anti-islambeweging Pegida, Edwin Wagensveld, is in Eindhoven aangevallen. Dat gebeurde bij een flyeractie in de buurt van de Al-Fourqaan moskee in stadsdeel Woensel. Hij ontkwam aan zijn belagers en werd daarna "voor zijn eigen veiligheid meegenomen", aldus een politiewoordvoerder.

Wagensveld zegt dat hij twee klappen op zijn rug heeft gekregen, maar daar niets ernstigs aan over heeft gehouden. "We zijn wat gewend, je rekent zo langzamerhand op geweld."

Hij wil volgende week op dezelfde plek opnieuw gaan flyeren. "We gaan het ze nog moeilijker maken. We laten ons niet intimideren, want dat was het plan."

Geen aangifte

Tegen de aanvallers van vandaag doet hij geen aangifte. "Ik heb geen geloof in de rechtstaat en in de onafhankelijke rechtsvervolging in Nederland. Ik heb eerder aangifte gedaan van bedreiging, daar is niks mee gedaan."

Het opstootje vond rond 15.00 uur plaats. Er is niemand aangehouden.

Op beelden is te zien dat meerdere leden van Pegida in de Eindhovense wijk aanwezig waren. De situatie escaleert na een discussie tussen een bewoonster en een aanhangster van Pegida:

Pegida-voorman aangevallen bij flyeractie in Eindhoven

Eind mei braken rellen uit bij een demonstratie van Pegida. Enkele honderden tegendemonstranten keerden zich toen tegen de Pegida-aanhangers. Ze gooiden met stenen en andere voorwerpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl