Het bruidspaar met de Turkse president Erdogan en zijn vrouw Emine
NOS Nieuws

Stervoetballer Özil trouwt in Istanbul, met Erdogan als getuige

Een ceremonie in het Four Seasons Hotel, een trouwjurk van bijna 80.000 euro, bekende bruiloftsgasten en een forse donatie aan het goede doel. Het is alles wat je verwacht van een huwelijk tussen een profvoetballer en een model. Maar gewapende mannen bij de ingang en een scherpschutter op het dak? Dat zie je niet vaak.

De beveiliging bij de huwelijksceremonie van Arsenal-speler Mesut Özil (30) en voormalig Miss Turkije Amine Gülse (26), gisteravond langs de oevers van de Bosporus in Istanbul, was niet zozeer voor bruid en bruidegom. Tussen de gasten, waaronder veel bekende voetballers waarmee Özil in het Duitse nationale elftal speelde, liep één wel heel opvallende genodigde: de Turkse president Erdogan.

Op verzoek van de stervoetballer (die opgroeide in het Duitse Gelsenkirchen) trad Erdogan op als getuige bij het huwelijk. De Turkse president bezoekt vaker bruiloften van nationale beroemdheden.

Nadat het bruidspaar elkaar het ja-woord gaf, was het de beurt aan de getuigen:

Turkse president Erdogan getuige bij huwelijk stervoetballer Özil

In Duitsland is men niet enthousiast over Özil's bijzondere getuige. Zeker niet omdat de speler vorig jaar in opspraak kwam door vlak voor het WK voetbal met de Turkse president op de foto te gaan. De heftige reacties die hij op de foto's kreeg noemde Özil "racistisch en oneerbiedig".

Mesut Özil met president Erdogan voorafgaand aan het WK in 2018

Nadat titelverdediger Duitsland in de eerste ronde van het WK was uitgeschakeld, werd de kritiek op de voetballer alleen maar erger. Door de publiciteitsstorm besloot hij om zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Duitse elftal. "Ik ben een Duitser als we winnen, maar een immigrant als we verliezen", luidde zijn reactie.

Özil maakte overigens in maart al bekend dat Erdogan zijn getuige zou worden. De hoogste assistent van bondskanselier Angela Merkel, Helge Braun, zei toen tegen dagblad Bild dat de beslissing haar "bedroefd" maakte.

Özil plaatste onderstaande trouwfoto op zijn Instagram-pagina. Bruid Amine draagt een jurk van de Libanese ontwerper Zuhair Murad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl