Aankomst van de verdachten op 1 maart bij het proces over de liquidatie van Jaïr Wessels ANP

Door een fout van het Openbaar Ministerie (OM) zijn opnieuw foto's van een kroongetuige in een rechtbankdossier beland. Het gaat om een kroongetuige tegen kopstukken van de motorclub Caloh Wagoh. Dossiers met daarin de foto's gingen ook naar de advocaten van de verdachten.

Het OM betreurt de fout. De advocaten en hun verdachten wisten al wie de kroongetuige was, "dus er is niets gedeeld wat niet al bekend was", schrijft het OM. "Toch had dit niet mogen gebeuren."

Greg R. en Delano R. worden verdacht van betrokkenheid bij zeker twee liquidaties NOS

Kroongetuige Tony de G. (34) is een troef van het OM in de zaak tegen Caloh Wagoh-kopstukken Greg R. en Delano R. Zij werden in november opgepakt en stonden in maart voor het eerst voor de rechter. Het OM verdenkt hen van betrokkenheid bij zeker twee liquidaties: de moord op de 30-jarige Jaïr Wessels in Breukelen en de moord op de 41-jarige Zeki Yumusak in Rotterdam, beide in juli 2017.

De liquidaties zouden door leden van de motorclub in opdracht van drugscriminelen zijn uitgevoerd. Tony de G. wordt verdacht van de liquidatie van Wessels. Met hem heeft het OM een kroongetuigendeal gesloten.

Nabil B.

Vorige maand verspreidde het OM een foto van Nabil B., kroongetuige in het liquidatieonderzoek-Marengo, gericht op de voortvluchtige Ridouan T. en andere verdachten. Ook deze foto belandde in het strafdossier en kwam zo bij elf verdachten in deze zaak terecht.

B. zit in een getuigenbeschermingsprogramma. Zijn broer is doodgeschoten, vrijwel zeker omdat Nabil B. belastende verklaringen over T. en zijn bende heeft afgelegd.

STER reclame