Nederlandse curlingmannen lijden vierde nederlaag op WK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse curlingmannen hebben op het WK in Canada hun vierde nederlaag geleden. De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt ging met 9-4 onderuit tegen de Noren, die daarmee hun eerste zege van het toernooi boekten.

Halverwege de wedstrijd stond Nederland op 3-3 tegen de viervoudig wereldkampioen, maar na de pauze (na vijf ends) sloeg Noorwegen hard toe in ends die het zelf begonnen was. De olympisch kampioen van 2002 scoorde zowel in het zesde als het negende end twee punten, hoewel Oranje de laatste steen had (de zogenaamde hammer).

Woensdagmiddag (Nederlandse tijd) speelt Nederland weer, eerst tegen China en daarna tegen Duitsland. Beide landen hebben een keer gewonnen. Nederland verraste dit WK met overwinningen op olympisch kampioen Verenigde Staten en op Europees kampioen Schotland, maar wist verder nog niet te winnen.

De Nederlandse mannen staan na zes wedstrijden (van de twaalf) op de achtste plaats. De nummers een en twee gaan direct door naar de halve finales, de nummers drie tot en met zes spelen eerst nog een tussenronde.

STER reclame