1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Ook Zwitserland op WK te sterk voor Nederlandse curlingploeg

Nederlands curlingteam verliest nipt van Zwitserland op WK

De Nederlandse curlingploeg heeft zijn goede start op het WK in het Canadese Lethbridge geen vervolg kunnen geven. Na de nederlaag tegen Japan op maandag (9-7) ging het team van Shari Leibbrandt op dezelfde dag ook onderuit tegen drievoudig wereldkampioen Zwitserland: 7-6.

Zwitserland heeft tot nu toe alle wedstrijden op het WK gewonnen en stond halverwege de wedstrijd tegen Nederland al op een 5-2 voorsprong. De Zwitsers liepen verder uit naar 7-3, maar Oranje had een eindschot in petto: in het voorlaatste end kwamen de Nederlanders terug tot 7-5 en in de laatste zelfs tot 7-6. Genoeg voor een zege was het niet.

Nipte nederlaag tegen Japan

Eerder op de dag verloor Nederland pas na verlenging van Japan. Na acht van de tien ends was de stand volledig in evenwicht 5-5. Japan profiteerde in het voorlaatste end van een fout van skip Jaap van Dorp en kwam op 7-5.

Curlingmannen buigen na verlenging voor Japan

Oranje, dat dit toernooi al verraste door zeges op olympisch kampioen de VS en Europees titelhouder Schotland, dwong in het tiende end knap een verlenging af. Daarin ging het echter toch mis.

Nederland staat na vijf wedstrijden op twee overwinningen en drie nederlagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl