Sensationele WK-zege Nederlandse curlingmannen

De Nederlandse curlingmannen zijn het WK in het Canadese Lethbridge niet anoniem begonnen. Oranje stuntte in de eerste ronde met een 6-5 zege op olympisch kampioen de Verenigde Staten.

Het Nederlands team, dat wordt gevormd door skip Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Wouter Gösgens, kwam in het tweede end op een 2-0 voorsprong en leidde vervolgens ook met 3-1 en 4-3.

De viervoudig wereldkampioen, in 1978 voor het laatst, leek in het negende end alsnog orde op zaken te gaan stellen door twee keer te scoren. Gösgens zorgde in het laatste end echter toch voor de verrassing door ook twee punten te maken.

Blijdschap bij de Nederlandse curlingmannen @WCF

"We hebben het tactisch gespeeld zoals we wilden", reageerde Van Dorp. "We hebben bijna de hele wedstrijd controle gehouden. Wouter gooide het fantastisch uit."

Nederland, dat wordt gecoacht door Shari Leibbrandt, stunt niet voor het eerst op een titeltoernooi. Zo werd op het EK van 2017 van meervoudig wereldkampioen Zweden gewonnen. Dat zou de enige nederlaag van de Zweden zijn op dat EK.

Zweden en Schotland

Zondag komt Oranje twee keer in actie, tegen titelverdediger Zweden (15.00 uur Nederlandse tijd) en vervolgens tegen Europees kampioen Schotland (22.00 uur).

STER reclame