Curlingmannen zorgen met slotworp voor nieuwe stunt op WK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse curlingmannen zijn vooralsnog de verrassing van het WK in het Canadese Lethbridge. Ook op de tweede dag van het evenement zorgde Oranje voor een stunt door Europees kampioen Schotland met 5-4 te verslaan, dankzij drie punten in het laatste end.

Een dag eerder hadden skip Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Wouter Gösgens ook al gewonnen van olympisch kampioen Verenigde Staten. Van regerend wereldkampioen Zweden werd verloren.

Topacht is de doelstelling

Na drie van de twaalf groepsduels is Oranje vijfde achter Canada, Japan, Zwitserland en Zweden. Doelstelling is een plek in de topacht na de tiende plaats van vorig jaar en de elfde plaats in 2017. De nummers een en twee gaan direct door naar de halve finales en de nummers drie tot en met zes naar een tussenronde.

Tekst gaat verder onder tabel.

Stand

Winst-verlies
Canada 4-0
Japan 3-0
Zwitserland 3-0
Zweden 3-0
NEDERLAND 2-1
Verenigde Staten 2-1
Duitsland 1-2
Italië 1-2
Schotland 1-2
China 0-3
Zuid-Korea 0-3
Noorwegen 0-3
Rusland 0-3

Nederland keek tegen Schotland voor het laatste end tegen een 4-2 achterstand aan. Gösgens stootte echter de laatste steen van Schotland weg, waardoor drie Nederlandse stenen in het huis de eindstand op 5-4 bepaalden.

Bondscoach Shari Leibbrandt: "Van twee overwinningen in dit eerste weekend hadden we alleen maar kunnen dromen, maar we plukken nu echt de vruchten van al het harde werk dit seizoen." Op de derde speeldag (vanavond) komt Nederland in actie tegen Japan en tegen Zwitserland.

STER reclame