NOS NieuwsAangepast

Politie Utrecht houdt klopjacht op 37-jarige verdachte Gökmen Tanis

De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte van de aanslagvanochtend in een tram in Utrecht. Het gaat om de 37-jarige Gökmen Tanis. Hij is in Turkije geboren, meldt de politie.

De politie is sinds het incident met man en macht naar de man op zoek. "Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingslijn", twittert de politie. De tweet is vergezeld van beelden die zijn gemaakt in een tram, vermoedelijk die waar de dader vanochtend toesloeg. Straten in Utrecht werden in het eerste deel van de middag afgesloten en inwoners kregen het advies om binnen te blijven. Dat is inmiddels weer van de baan.

Kort voor het incident is op de Amerikalaan in Utrecht een rode Renault Clio gekaapt; de politie spreekt van carjacking. De Renault is later teruggevonden op de Tichelaarslaan. Of er een verband is met de aanslag in de tram is onduidelijk.

In het westen van Utrecht kwamen vanochtend zeker drie mensen om het leven toen iemand in een tram begon te schieten. Vijf mensen raakten gewond. De autoriteiten zeiden vanochtend dat alles wijst op een terroristische aanslag.

De dader ontkwam, wat in heel Utrecht leidde tot maatregelen. Inwoners van de stad wordt verzocht binnen te blijven en scholen blijven dicht.

De gezochte Gökmen Tanis stond twee weken geleden terecht in een verkrachtingszaak, blijkt uit informatie van de rechtbank in Utrecht. Het zou gaan om een verkrachting in de zomer van 2017.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl