Wekdienst 16/3: laatste campagneweekend en weer grote demonstraties in Parijs

ANP

Goedemorgen! Vandaag zijn er veel politici op straat voor een drukke campagnedag en in Parijs wordt er onder andere voor het klimaat gedemonstreerd.

Het wordt wederom regenachtig in vrijwel heel het land. Maar in de loop van de dag klaart het vanuit het zuiden op. Het wordt 9 tot 12 graden en er staat een forse, vlagerige westelijke wind.

Weerplaza

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Als je vandaag door de winkelstraten loopt is de kans groot dat je mensen van politieke partijen tegenkomt. Dit weekend is het laatste campagneweekend voor de Provinciale Statenverkiezingen van aanstaande woensdag. Het laatste nieuws over de verkiezingen volg je in ons liveblog.
  • De gele hesjes hebben weer opgeroepen tot een massaal protest in Parijs. Ze willen hun protest deze keer koppelen aan een grote klimaat-demonstratie die gepland is in de stad.
  • In de eredivisie zijn er vier wedstrijden. Heerenveen - De Graafschap, NAC - Utrecht, Feyenoord - Willem II en Heracles - Vitesse. Alle duels zijn te volgen in het liveblog op NOS.nl en de app.

Het programma en de eerste uitslag van eredivisie speelronde 26 NOS

Wat heb je gemist?

De terrorist die in Nieuw-Zeeland zeker 49 mensen doodschoot, wilde nog meer slachtoffers maken. De 28-jarige Brenton Tarrant werd gestopt door de politie, maar wilde de aanslag nog voortzetten, heeft de Nieuw-Zeelandse premier Adern bekendgemaakt.

"De verdachte was in beweging, er lagen nog twee vuurwapens in zijn auto en het was absoluut zijn bedoeling om verder te gaan met zijn aanval", zei Adern tegen verslaggevers in Christchurch.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Aanstaande woensdag zijn Provinciale Statenverkiezingen én de waterschapsverkiezingen. Veel mensen vragen zich af waar ze precies voor stemmen, want wat doet de provincie precies?

We leggen het uit in deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Je staat ermee op en gaat ermee naar bed: deze invloed heeft de provincie op jouw leven

Fijne dag!

STER Reclame