Liverpool-trainer Jürgen Klopp tijdens de Merseyside derby tegen Everton

Liverpool verspeelt koppositie door gelijkspel in Merseyside-derby

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League uit handen gegeven. In de Merseyside-derby tegen stadgenoot Everton werd het 0-0, waardoor de ploeg van trainer Jürgen Klopp nu een punt achterstand heeft op leider Manchester City, dat zaterdag met 1-0 won bij Bournemouth.

Met Virgil van Dijk, die woensdag twee keer had gescoord in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Watford, en Georginio Wijnaldum in de basis trokken 'The Reds' op Goodison Park ten strijde tegen 'The Blues' in de 233ste derby van Liverpool.

De bezoekers hadden het echter moeilijk. Everton hield de doorgaans levensgevaarlijke aanvalslinie van Liverpool, waar Roberto Firmino wegens een lichte enkelblessure op de bank begon, in de tang.

De grootste kans in de eerste helft was voor Mohamed Salah. De Egyptenaar stond na een dieptepass van Jordan Henderson oog in oog met Everton-doelman Jordan Pickford, maar legde geen overtuiging in zijn schot. De keeper pareerde de inzet.

Mohamed Salah met de grootste kans van de wedstrijd, maar Pickford redt

Na rust kwam het duel wat meer los. Namens Everton was er een kans voor Séamus Coleman (kopbal) en voor Liverpool zorgden Trent Alexander-Arnold (vrije trap), Divock Origi (schot naast), Salah en Fabinho voor gevaar.

In het laatste halfuur kwam Liverpool, op een kopbal van verdediger Joël Matip uit een corner na, niet tot echt open kansen en ook het inbrengen van Firmino kon daar geen verandering in brengen.

De ploeg van Klopp heeft, met nog negen wedstrijden te gaan, het veroveren van de eerste landstitel sinds 1990 niet meer in eigen hand.