Virgil van Dijk scoorde twee keer met een kopbal

Van Dijk scoort twee keer voor Liverpool, Spurs verslikken zich in Chelsea

Liverpool heeft zonder veel problemen zijn koppositie in Engeland verdedigd. In eigen huis won het met 5-0 van Watford, mede door twee doelpunten van Virgil van Dijk.

Halverwege de eerste helft stond het al 2-0, door treffers van Sadio Mané (een kopbal en een prachtig hakballetje). Na de 3-0 van Divock Origi, scoorde Van Dijk in de slotfase binnen vier minuten twee keer met een kopbal.

Naaste belager Manchester City bleef op één punt van Liverpool, dankzij een 1-0 thuiszege op nummer zeven West Ham United. Voor rust kreeg City al kansen genoeg. Zo trof David Silva de paal, ging de kopbal van Sergio Agüero net over en schoot Nicolás Otamendi uit een corner net naast.

Een kwartier na de pauze benutte Agüero een strafschop en voorkwam zodoende cruciaal puntenverlies voor City in de strijd om het kampioenschap.

Chelsea 27-53 (47-29)

Chelsea, de nummer zes, blijft in de race voor een plek in de topvier en een ticket voor de Champions League door thuis met 2-0 van nummer drie Tottenham Hotspur te winnen.

Chelsea-coach Maurizio Sarri hield doelman Kepa Arrizabalaga op de bank, nadat de Spanjaard afgelopen weekend had geweigerd om tegen Manchester City naar de kant te gaan toen Sarri hem wilde wisselen.

Gonzalo Higuaín was in de openingsfase al dicht bij de 1-0 met een schot op de paal en kort voor rust trof Harry Winks namens de Spurs met een pegel de lat.

Een kwartier na rust was het dan toch raak, via Pedro, die de bal tussen de benen van doelman Hugo Lloris schoot. Na een eigen doelpunt van Kieran Trippier, kort voor tijd, was de wedstrijd beslist.

Alexandre Lacazette

Arsenal houdt stand

Arsenal houdt de vierde plaats in de Premier League voorlopig vast. De ploeg won thuis met 5-1 van Bournemouth. Op de ranglijst blijven 'de Gunners' achtervolger Manchester United daardoor een punt voor. United won bij Crystal Palace met 3-1.

Fulham, met Ryan Babel in de basis, hoopte in de kelder van de Premier League punten te pakken tegen Southampton. De nummer 19 verloor echter met 2-0 van de nummer 18.