De uitbundige juich van Chelsea-speler Jorginho na zijn 2-1 tegen Fulham

Chelsea houdt zicht op CL-ticket na zege op Fulham, assist Babel

Chelsea heeft met een krappe 2-1 zege op bezoek bij Fulham aansluiting weten te houden met de topvier van de Premier League. Gonzalo Higuaín en Jorginho tekenden voor de goals aan Chelsea-kant. Fulham verkeert in de gevarenzone; het staat voorlaatste.

De Argentijn Higuaín opende na twintig minuten spelen de score op Craven Cottage. Als een echte spits ontsnapte hij aan de aandacht van Fulham-verdediger Håvard Nordtveit en rondde bekwaam af na een voorzet van César Azpilicueta vanaf rechts.

Binnen tien minuten had de thuisploeg een antwoord paraat. De bij de tweede paal geheel vrijstaande Calum Chambers tikte een voorzet van Ryan Babel vanaf links binnen.

De vreugde van Fulham was echter van korte duur. Twee minuten later schoot de Braziliaanse middenvelder Jorginho op fraaie wijze vanaf de rand van het strafschopgebied de uiteindelijke eindstand binnen: 1-2.

In de blessuretijd dacht Fulham via Ryan Sessegnon gelijk te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Pakt Liverpool koppositie?

Om 17.15 uur speelt Liverpool de stadsderby op bezoek bij Everton. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis wil de ploeg van Jürgen Klopp de leiding in de Engelse competitie weer overnemen van Manchester City, dat zaterdag met 1-0 won bij Bournemouth.