Manchester City-spelers Riyad Mahrez (rechts) en Bernardo Silva vierden de 1-0
NOS VoetbalAangepast

Manchester City pakt koppositie, Spurs vergooien titelkansen na verhitte derby

Manchester City heeft de druk opgevoerd op Liverpool, de directe concurrent in de strijd om de landstitel. De ploeg van Pep Guardiola won zaterdag met 1-0 op bezoek bij Bournemouth en gaat nu aan de leiding in de Premier League.

Het verschil tussen City en Liverpool is nu twee punten. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelt zondag de derby tegen Everton en kan dan weer de koppositie overnemen.

Bij City was Riyad Mahrez de gevierde man. De buitenspeler zorgde na bijna een uur spelen met een zwak schot met rechts voor het enige doelpunt. Bij Bournemouth speelde Nathan Aké de hele wedstrijd.

Tottenham haakt af

Eerder op de dag leek Tottenham Hotspur zijn titelkansen definitief te verspelen. De Spurs speelden op Wembley de altijd beladen derby met Arsenal gelijk: 1-1.

Tottenham staat nu derde, op tien punten van koploper Manchester City en acht punten van nummer twee Liverpool. Een week geleden verloor Tottenham al drie dure punten bij Burnley (2-1).

Arsenal staat vijfde en volgt de aartsrivaal op vier punten. Tussen hen in bezet Manchester United plaats vier. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær won zaterdag op Old Trafford met 3-2 van Southampton, mede door twee goals van Romelu Lukaku.

Bij United maakte de 19-jarige Nederlander Tahith Chong zijn debuut in de Premier League. De buitenspeler viel in de 95ste minuut in voor Marcus Rashford.

Teleurstelling bij Harry Kane

Arsenal startte de 185ste editie van de Noord-Londense derby furieus en kreeg via spits Alexandre Lacazette direct een reuzekans, maar de Fransman maaide in kansrijke positie wild over de bal heen.

Na dik een kwartier was het wel raak. Davinson Sánchez, een van de vier ex-Ajacieden in de opstelling van de Spurs, dook onder een lange bal door, waarna Aaron Ramsey alleen af kon op Hugo Lloris. De Welshman omspeelde de doelman vervolgens fraai voor de 0-1.

De Spurs leken zich snel te herstellen met een rake kopbal van Harry Kane, maar die goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust redde Arsenal-doelman Bernd Leno twee keer knap op inzetten van Christian Eriksen en Victor Wanyama. Vooral die laatste redding was spectaculair.

Aaron Ramsey zet Arsenal op 0-1

Ook in de tweede helft waren er genoeg mogelijkheden op meer goals. Nadat Lacazette een grote kans op 0-2 had laten liggen, volleerde Toby Alderweireld de bal aan de andere kant in het zijnet.

Geen VAR

Ruim een kwartier voor tijd maakte Kane gelijk. De aanvoerder werd in buitenspelpositie omver geduwd en benutte zelf de strafschop. De VAR doet pas volgend seizoen zijn intrede in de Premier League.

In blessuretijd ging de bal aan de andere kant op de stip. Arsenal kreeg een strafschop na een duikelpartij van Pierre-Emerick Aubameyang, die zijn slappe inzet vervolgens gekeerd zag worden door Hugo Lloris.

In de laatste minuut werd Arsenal-invaller Lucas Torreira met rood van het veld gestuurd na een wilde tackle op Danny Rose.

Uitslagen Premier League zaterdag 2 maart

Bournemouth Manchester City 0-1
Tottenham Hotspur Arsenal 1-1
Manchester United Southampton 3-2
Brighton & Hove Albion Huddersfield Town 1-0
Burnley Crystal Palace 1-3
Wolverhampton Wanderers Cardiff City 2-0
West Ham United Newcastle United 2-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl