Mark van Bommel tijdens de persconferentie van PSV NOS

Mark van Bommel vindt niet dat PSV minder presteert dan voor de winterstop. Dat zei de trainer van de Eindhovense voetbalclub op de persconferentie voorafgaand aan het eredivisieduel met sc Heerenveen zaterdagavond. "Voor mijn gevoel spelen we beter dan de eerste seizoenshelft."

"Het lijkt in fases alsof de tegenstander meespeelt", aldus Van Bommel. "Maar, als je naar de statistieken kijkt en naar mijn gevoel, dan vind ik dat wij voor de winter en nu heel erg goed voetballen en zeker niet zijn ingekakt."

Van Bommel: 'PSV is niet ingekakt na de winterstop'

PSV won liefst zestien van de eerste zeventien competitiewedstrijden. Alleen Feyenoord was te sterk (2-1). Na de winterstop verspeelde PSV in vier duels vier punten, tegen FC Emmen (2-2) en FC Utrecht (2-2). "De eerste seizoenshelft was qua punten uitzonderlijk."

Toch besloot de PSV-trainer om tot en met 25 februari besloten te trainen met de selectie. "Dat zijn vier trainingsdagen en wij kiezen daar af en toe voor", aldus Van Bommel. "Wij willen aan onze speelwijze werken en daarom hebben we dat besloten."

Van Bommel: 'Besloten trainingen veranderen niets aan clubcultuur'

Van Bommel: "We trainen heel vaak gericht op onze speelwijze en het medialandschap is de laatste jaren een beetje veranderd. Met sociale media, met Twitter, Snapchat, Instagram, en ongetwijfeld nog een paar dingen. Wij willen aan onze speelwijze werken en daarom hebben we dat besloten."

De PSV-trainer ziet het niet als een breuk met de traditioneel open clubcultuur bij PSV. "Helemaal niet. We kijken per week of er een mogelijkheid is om open te trainen. In de toekomst komt daar gewoon weer verandering in."

STER reclame