Pro Shots

FC Emmen heeft bij de hervatting van de eredivisie voor een regelrechte sensatie gezorgd. De debutant op het hoogste niveau kwam tegen de ongenaakbare koploper PSV met 2-0 achter, maar zag invaller Nicklas Pedersen in de slotfase onverwacht met twee treffers voor een gelijkspel zorgen: 2-2.

Als Ajax straks thuis wint van sc Heerenveen, dan zijn de Amsterdammers, die drie punten achter staan, de nieuwe koploper. Tot hun eigen ongeloof, blijkt uit onderstaande tweet.

Ongeloof bij Ajax na gelijkspel PSV in Emmen: 'Nooit!?' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De uitslag doet vermoeden dat PSV een zware middag in Emmen beleefde. Daar was lange tijd geen sprake van. Het verzet van de noorderlingen was in eerste instantie ontstellend zwak.

De Jong maakt zijn 99ste voor PSV

De ploeg van Dick Lukkien, in Eindhoven met 6-0 over de knie gelegd, begon angstig aan het duel. PSV had in de eerste helft een enorm overwicht, maar zag alleen Luuk de Jong scoren. Het was zijn 99ste treffer voor PSV.

Luuk de Jong viert de 0-1 tegen FC Emmen Pro Shots

Emmen begon weliswaar beter aan de tweede helft, maar het duurde niet lang of PSV vond het net. Eerst scoorde Denzel Dumfries, vervolgens Pablo Rosario. In beide gevallen besloot de VAR arbiter Jochem Kamphuis nog eens naar de beelden te laten kijken. Bij Dumfries was sprake van buitenspel, bij Rosario raakte de Mexciaan Érick Gutiérrez de bal nog met zijn hand. Geen doelpunten dus.

Bij de volgende aanval vond Steven Bergwijn de opstomende back Angeliño, die de bal in de kruising joeg en zijn eerste treffer voor PSV vierde. Toch nog 0-2.

Invaller Pedersen

Daarmee leek het duel gespeeld. Lukkien haalde de moegestreden De Leeuw naar de kant en bracht Nicklas Pedersen. De spits stond koud in het veld, toen hij voor de 1-2 tekende. De steekpass van Michael Chacón was briljant, de afronding van Pedersen simpel.

FC Emmen had nog tien minuten om voor een sensatie te zorgen. Die kwam er. In blessuretijd kopte Pedersen raak: 2-2. In Emmen viel iedereen om van geluk, bij PSV overheerste ongeloof.

Statistieken FC Emmen-PSV

STER reclame