Robin van der Meer is de gevierde man na zijn 2-1 tegen Feyenoord
NOS Voetbal

Excelsior is 'grote broer' Feyenoord de baas: 'Als de wil er is, kun je stunten'

Excelsior heeft in eigen huis met een late goal een verdiende 2-1 overwinning geboekt op Feyenoord. Zo spectaculair als het duel met Ajax vorige week was, zo rustig kwam de wedstrijd in Kralingen op gang.

De eerste kansen waren voor Excelsior dat zich niet verstopte tegen 'grote broer' Feyenoord. Een afstandsschot van Marcus Edwards ging naast en Jurgen Mattheij had een aardige kopkans na een kwartier voetballen. Voor Feyenoord waren Sam Larsson en Jens Toornstra dicht bij de openingstreffer.

Het hoogtepunt van de eerste helft kwam na ruim een half uur toen Edwards zich langs een handjevol Feyenoord-spelers werkte en kon uithalen, maar het schot ging naast. Aanwinst Cuco Martina, die afgelopen donderdag op huurbasis overkwam van Everton, bleef bij Feyenoord op de bank.

  • Pro Shots
    De spelers van Excelsior vieren de 1-1 tegen Feyenoord
  • Pro Shots
    Mikael Anderson (l) in duel met Feyenoord-speler Ridgeciano Haps
  • Pro Shots
    Robin van Persie viert de 1-0 tegen Excelsior
  • Pro Shots
    Feyenoorder Tonny Vilhena in actie tijdens het eredivisieduel met Excelsior
  • Pro Shots
    Lorenzo Burnet (l) in het duel met Feyenoord
  • Pro Shots
    Robin van Persie leek na een botsing last te hebben van een knie

Feyenoord begon enthousiast aan de tweede helft en na tien minuten was het raak. Robin van Persie, die in de eerste helft hard in botsing was gekomen met Ryan Koolwijk, kreeg de bal pardoes voor de voeten en schoot knap raak.

Lang kon de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst echter niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later zette Ali Messaoud, na een prachtige aanval van Excelsior, de 1-1 op het scorebord.

Prachtige pass van El Hamdaoui

Dat doelpunt gaf Excelsior weer moed en de ploeg van trainer Adrie Poldervaart was twee keer dicht bij het winnende doelpunt. Na een prachtige pass van Mounir El Hamdaoui stond invaller Mikael Anderson oog in oog met Kenneth Vermeer, maar de Feyenoord-keeper greep goed in.

Feyenoord kwam steeds verder onder druk te staan en uiteindelijk schoot invaller Robin van der Meer, bij zijn eerste balcontact, op een prachtige manier de 2-1 binnen.

"Ik dacht: dan maar alles of niets", vertelde verdediger van der Meer na afloop. "Het werd alles. Het was een beetje een Van Persie-goal. Dat ik de winnende mag maken, is wel erg lekker. Bovendien was het een mooie voorzet van El Hamdaoui."

El Hamdaoui sprak na de overwinning van een 'stunt' tegen stadgenoot Feyenoord. "We hebben gestreden vandaag, want Feyenoord is altijd lastig voor ons", aldus de Excelsior-aanvaller. "Maar als de strijd er is en de wil is er, dan kun je stunten. We hebben het vandaag fantastisch gedaan als team."

Groot verschil

Zowel Feyenoord-trainer Van Bronckhorst als aanvoerder Van Persie was na afloop duidelijk. "We zijn zelf de grootste oorzaak", aldus Van Bronckhorst. "Het was inderdaad een andere wedstrijd dan tegen Ajax, maar dat mag niet uitmaken op dit niveau. Alleen het verschil met vorige week is gewoon te groot. We deden het hier als team verkeerd."

Dat vond Van Persie ook. "Dit is niet te bevatten. Het verschil, vergeleken met vorige week, is gewoon te groot. We speelden fantastisch tegen Ajax. Deze week was er een goede sfeer op de training en iedereen was scherp, maar het tempo was veel te laag. Vorige week was iedereen blij en nu niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl