Woedende Nuis haalt verhaal bij scheidsrechter na diskwalificatie

Kjeld Nuis heeft van de KNSB een officiële waarschuwing gekregen naar aanleiding van zijn gedrag van afgelopen vrijdag tijdens de EK sprint in het Italiaanse Collalbo.

Nuis viel na de 1.000 meter uit tegen de Nederlandse official Berri de Jonge nadat die hem had gediskwalificeerd vanwege het afsnijden van een bocht.

De tweevoudig olympisch kampioen ging vervolgens verhaal halen bij De Jonge. Hij pakte de official bij zijn arm, schudde demonstratief zijn hand en pakte zijn accreditatie om zijn naam te lezen. Nuis bood later zijn excuses aan, maar liet ook weten het nog steeds oneens te zijn met de beslissing.

'Onbehoorlijk en onaanvaardbaar'

Technisch directeur Remy de Wit van de KNSB laat Nuis nu in een brief weten diens gedrag af te keuren. "Onbehoorlijk en onaanvaardbaar", oordeelde De Wit, die de schaatser tevens duidelijk maakte dat de KNSB maatregelen neemt indien het nogmaals voorkomt.

De Wit was aanwezig bij de EK en voerde naar aanleiding van het incident in Collalbo al diverse gesprekken met betrokkenen, onder wie coach Jac Orie.

Het moment van de dag: Nuis tikt twee blokjes weg Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame