NOS Nieuws

16-jarige Humeyra na laatste afscheid in Turkije begraven

De 16-jarige Humeyra, die dinsdag werd doodgeschoten bij haar school in Rotterdam, is vanochtend begraven in de Turkse stad Karaman. Bij de begrafenis waren tientallen familieleden en vrienden om afscheid te nemen, is te zien op een video van lokale media.

Volgens RTL Nieuws sprak de plaatselijke imam. "We willen leven in een wereld waarin vrouwen niet worden mishandeld en niet worden gebruikt als voorwerpen. We kunnen dit soort kwaad voorkomen."

De afgelopen dagen werd Humeyra al herdacht in Nederland. Woensdag kwamen leraren, leerlingen en hun ouders samen voor het meisje op haar school, het Designcollege in Rotterdam-West. Gisteren kwamen honderden mensen bij elkaar om een dodengebed te houden in de Mevlana Moskee.

Kort na de schietpartij is een verdachte opgepakt, Humeyra's 31-jarige ex-vriend Bekir E. Hij had haar al eerder bedreigd en mishandeld en stond onder toezicht van de reclassering. Er komt een onderzoek naar het functioneren van die instantie en de Rotterdamse politie in aanloop naar de dood van Humeyra.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl