Ajax won met 2-0 van AEK Athene in de groepsfase van de Champions League
NOS Nieuws

Wekdienst 17/12: Ajax hoort tegenstander en Michelin deelt sterren uit

Goedemorgen! Vandaag maakt Michelin bekend welke restaurants een ster krijgen en weet Ajax na de loting in Nyon tegen wie het uitkomt in de achtste finales van de Champions League.

De ochtend begint vandaag met regen. Later op de dag wordt het vanuit het zuidwesten droog en klaart het wat op. Het wordt 4 tot 7 graden bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Michelin maakt in Amsterdam bekend welke restaurants een ster krijgen, behouden of moeten inleveren.
  • Het Brabantse waterschap Aa en Maas start een proef om oppervlaktewater te zuiveren van medicijnresten. Het doel is om 80 procent van de resten te verwijderen.
  • In het Zwitserse Nyon is om 12.00 uur de loting voor de achtste finales van de Champions League. Ajax eindigde als tweede in de poule en moet het opnemen tegen een van de groepswinnaars uit de overige poules.

Wat heb je gemist?

GroenLinks wil dat xtc uit het criminele circuit wordt gehaald en dat de overheid de productie van xtc gaat reguleren. Dat zegt Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg in de Volkskrant. "De regering hoeft niet zelf de pillen te draaien, maar de overheid moet wel de regie willen nemen."

Buitenweg pleit voor een vergunningensysteem waarbij de productie wordt gecontroleerd, zodat er alleen pillen beschikbaar zijn die voldoen aan kwaliteitseisen. Ook wil het Kamerlid dat er een ontmoedigingsbeleid komt en dat er wordt voorgelicht over de risico's van xtc.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Slagroom, koffie, thee, chocolade, Ardenner-paté, ragout: voor veel werknemers klinkt het vertrouwd, want dit is vaak de inhoud van het kerstpakket. Naar schatting 5,5 miljoen mensen krijgen deze dagen een blijk van waardering van de baas.

De waarde van een kerstpakket stijgt: in 2014 kostte een kerstpakket gemiddeld 41 euro, inmiddels is dat opgelopen tot 47 euro.

Wel ziet de branche een bedreiging in de opkomst van de cadeaukaart, zegt Arjan de Knegt van branchevereniging Platform Promotional Products. "Gelukkig horen wij wel terug dat werknemers die zo'n kaart krijgen, toch vaak denken: 'Het bedrijf had zeker geen zin om zich te verdiepen in het fenomeen kerstpakket. Met een bon maakt een bedrijf zich er een beetje makkelijk vanaf."

Kerstpakketten bij groothandel Sligro in Veghel

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl