Feyenoord verliest zicht op aansluiting na stunt Fortuna in Kuip

Feyenoord heeft een pijnlijke nederlaag geleden voor eigen publiek. De Rotterdammers gingen na een complete offday met 2-0 onderuit tegen promovendus Fortuna Sittard.

Door de zeperd is het verschil tussen de Rotterdammers en koploper PSV tien punten. Nummer twee Ajax heeft acht punten meer dan de aartsrivaal.

Stand bovenin eredivisie

1. PSV 16-45 (57-7)
2. Ajax 16-43 (57-7)
3. Feyenoord 16-35 (33-17)
4. FC Utrecht 16-28 (29-20)

Feyenoord begon het duel met acht zelf opgeleide spelers in de basis, onder wie de 17-jarige Orkun Kökcü, die vorige week op bezoek bij FC Emmen debuteerde in de eredivisie met een doelpunt en een assist (1-4 zege). Robin van Persie, die vorige week niet fit genoeg was om te spelen, begon op de bank.

Flipperkast

De opening in De Kuip was veelbelovend. Flipperkastvoetbal leverde Fortuna twee kansen op en Berghuis dwong Alexei Koselev tot een redding. Feyenoord zakte daarna diep weg, speelde erg slordig, maar Andrija Novakovic kon in de omschakeling niet profiteren.

• ANP
    Jordy Clasie ligt geblesseerd op het veld
  • ANP Pro Shots
    Lars Hutten na de 1-0 voor Fortuna in De Kuip

Voor de Rotterdammers waagde alleen Tonny Vilhena nog een serieuze doelpoging. Jordy Clasie bleef na de eerste helft geblesseerd achter met een bovenbeenblessure.

Novakovic speelde vlak na de rust een counter wel handig uit. Hij liet Lars Hutten scoren: 0-1. Het publiek maande de thuisploeg daarna wel naar voren, Van Persie kwam van de bank, maar niets leek te helpen.

Nadat Hutten en Novakovic enorme kansen op een tweede Limburgse treffer hadden laten liggen, schoot Ahmed El Messaoudi in de 91ste met een afstandsschot de Rotterdamse hoop op een ommekeer definitief aan flarden: 0-2.

Bekerduel

Feyenoord speelt donderdagavond weer in De Kuip. Dan is FC Utrecht de tegenstander in de achtste finales van de KNVB-beker.