NOS Voetbal

Van Bronckhorst schrikt van Feyenoord: 'Fortuna in bijna alles beter'

'Gio' geschrokken na verlies: 'Omdat we in bijna alles minder waren'

Vijf keer op rij was er winst, Feyenoord had weer enigszins aansluiting met PSV en Ajax en dus leek de weg omhoog gevonden. Tot vandaag. De 2-0 thuisnederlaag tegen Fortuna komt hard aan bij Giovanni van Bronckhorst: "Ik ben wel geschrokken, ja."

De trainer van Feyenoord had zijn elftal nog gewaarschuwd. "Het ging goed de laatste weken, alleen telt dat niet. Met alles wat we hiervoor gepresteerd hebben, win je de wedstrijd niet, tenzij je dezelfde dingen doet."

En dat gebeurde tegen de Limburgers dan ook niet, zag Van Bronckhorst vanaf de bank. "Qua intensiteit en discipline was het vandaag vele malen minder. Bijna in alles was Fortuna beter."

Berghuis na zeperd tegen Fortuna: 'Niet eens onverdiend'

Volgens de Feyenoord-coach waren zijn spelers slordig. "Zeker in de eerste helft leden we te vroeg balverlies, waardoor de weg naar onze goal open lag. Daar profiteerde Fortuna toen nog niet van, maar in de tweede helft wel. En we waren niet zuiver genoeg in de afwerking."

Stabiliteit

De Rotterdammers missen de stabiliteit die PSV en Ajax, de nummers één en twee van de competitie, wel hebben. "Dat klopt", zei Steven Berghuis. "Zij laten het elke week zien en wij niet. Al hadden we kunnen winnen vandaag."

De Feyenoord-aanvaller, die na het geblesseerd uitvallen van Jordy Clasie de aanvoerdersband droeg, deelde ook een compliment uit aan de tegenstander. "Hun zege was niet onverdiend, denk ik. Fortuna heeft het goed gedaan."

Eijer na stunt Fortuna: 'Winnen in een volle Kuip, een kerstkado'

Vanzelfsprekend konden ze bij de club uit Sittard hun lol niet op. De promovendus kent een sterk eerste halfjaar, staat op een knappe tiende plaats en bracht Feyenoord de eerste thuisnederlaag van dit seizoen toe.

'Mooier wordt het niet'

"Ik zie het niveau al weken groeien", sprak coach René Eijer. "Dit is wel een bonus voor de jongens, iedereen was ook super uitgelaten. Winnen in een volle Kuip, een mooiere avond kun je niet hebben."

Ook Lars Hutten genoot volop. De 28-jarige middenvelder maakte de openingstreffer. "Mijn mooiste moment tot nu toe", aldus Hutten. "Het was mijn eerste eredivisiegoal en dan ook nog eens in De Kuip. Ik denk niet dat het nog beter wordt."

Hutten dolgelukkig: 'Mijn eerste eredivisiegoal en dan ook nog in De Kuip'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl