NOS Voetbal

Feyenoord zet zegereeks voort met scorende 17-jarige debutant

 • ANP Pro Shots
  Orkun Kökcü is bij zijn eredivisiedebuut goed voor een goal en een assist
 • Pro Shots
  Orkun Kökcu maakt de 3-1 voor Feyenoord op aangeven van Steven Berghuis
 • ANP Pro Shots
  Feyenoord viert de vijfde overwinning op rij
 • ANP Pro Shots
  Tonny Vilhena maakte de laatste goal voor Feyenoord

Feyenoord heeft voor de vijfde keer op rij een overwinning geboekt in de eredivisie. De Rotterdammers, die na de winst van vorige week op PSV voorzichtig weer van de titel durven te dromen, zetten FC Emmen in Drenthe met 4-1 opzij.

De achterstand van Feyenoord op koploper PSV is zeven punten en het verschil met nummer twee Ajax is vijf punten. PSV en Ajax wonnen dit weekend ook hun wedstrijd in de eredivisie.

Topdrie eredivisie

PSV 15-42 (53-7)
Ajax 15-40 (49-7)
Feyenoord 15-35 (33-16)

Emmen mocht nog vrij lang hopen op een punt, omdat Feyenoord slordig omsprong met zijn kansen. In de eerste helft misten Sam Larsson, Jens Toornstra (hij raakte de paal) en Tonny Vilhena. Een voorzet van Caner Cavlan (Emmen) belandde op de lat.

Net toen Feyenoord de weg leek kwijt te zijn, verdween een knal van Steven Berghuis via Jan-Arie van der Heijden in het doel. Een penalty was daarna niet aan Berghuis besteed, maar even later schoot hij wel raak: 2-0.

Feyenoord-debutant scoort meteen

Anco Jansen scoorde tegen uit een vrije trap, maar de 17-jarige Orkun Kökcu bracht het verschil weer op twee. Bij zijn debuut in de eredivisie had hij bij de goal van Berghuis ook al de assist verzorgd. Vilhena maakte er uit een penalty 4-1 van.

"Dit is een jongensdroom die uitkomt", zei Kökcu, die in de ploeg kwam omdat Yassin Ayoub niet fit genoeg was om in te vallen. "Ik was wel even verrast toen ik moest invallen. Ik ben een technische, creatieve middenvelder die belangrijk kan zijn met goals en assists."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl