ANP

Wekdienst 13/12: onderzoeksresultaten Stint en May gaat naar Brussel

time icon

Goedemorgen! Minister Van Nieuwenhuizen presenteert vanochtend de resultaten van het onderzoek van TNO naar de Stint, en de regeringsleiders van de Europese Unie komen naar Brussel om te praten over de ontwikkelingen rond de brexit. De Britse premier May is daar ook bij.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van donderdag 13 december.

Wolken en zon wisselen elkaar af. Het wordt koud met hooguit 2 of 3 graden bij een zwakke tot matige oostelijke wind. Morgen verandert er weinig, overdag komt de temperatuur net boven het vriespunt uit.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het onderzoek van TNO naar de Stint wordt gepresenteerd. Minister Van Nieuwenhuizen maakt om 08.30 uur de resultaten bekend. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van het ongeluk met de elektrische bakfiets op een spoorwegovergang in Oss.
  • De verdachte in de zaak rond de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. staat voor de rechter. Reduan B. werd vorig jaar voor het kantoor van zijn eigen bedrijf doodgeschoten. Shurandy S. werd twee dagen later opgepakt. Hij bekende de moord eerder al, maar zei niet wie zijn opdrachtgever was.
  • Vandaag en morgen komen de regeringsleiders van de Europese Unie bijeen voor een nieuwe top over alle ontwikkelingen rond de brexit. De Britse premier May overleefde gisteravond nog een vertrouwensstemming en is vandaag ook in Brussel.

Wat heb je gemist?

In China is opnieuw een Canadees verdwenen, melden Canadese autoriteiten. Mogelijk is hij net als een Canadese oud-diplomaat opgepakt. Michael Kovrig werd dinsdag gearresteerd, waarschijnlijk als vergelding voor de arrestatie van topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese elektronicabedrijf Huawei.

Volgens de Canadezen is de tweede vermiste burger Michael Spavor. Hij houdt zich vooral bezig met uitwisselingsprogramma's met Noord-Korea en is een van de weinige westerlingen die de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft ontmoet.

China heeft niet gereageerd op de verdwijning. Wel is duidelijk dat het land boos is over de arrestatie van de Huawei-topvrouw. Het land noemde die arrestatie "schandalig" en waarschuwde Canada voor "zware gevolgen".

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Ajax blijft ongeslagen in de Champions League en overwintert. Toch overheerst de teleurstelling over het mislopen van de groepswinst na de spectaculaire 3-3 tegen Bayern M├╝nchen. Daley Blind baalt van de slotfase. "We spelen zo sterk na de rust. Maken op prachtige wijze de 1-1 en dan geven we het nog weg in de slotfase. Dat is zo zonde!"

"Iedereen heeft kunnen smullen. We hebben met volle passie gespeeld", reageert aanvoerder Matthijs de Ligt. "We hebben geen enkele wedstrijd verloren in de Champions League, daar mogen we best trots op zijn. Maar het liefst word je eerste, daardoor heerst toch een gevoel van teleurstelling."

Trainer Erik ten Hag had een gretig Ajax aan het werk gezien. "Dit team is ongelooflijk hongerig en ambitieus. Ze zijn vanaf de eerste minuut losgegaan." Over de volgende tegenstander maakt hij zich geen grote zorgen. "We hebben nu tegen een topploeg in Europa gespeeld en we krijgen er straks weer eentje. Als we leren van de fouten en het spel dat we bij vlagen hebben laten zien frequenter op de mat leggen, hebben we een kans."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Blind: 'Zo zonde dat we het zo weggeven'

Fijne dag!

STER Reclame