Theresa May als Gollum gaat viral: 'Oh precious deal!'

time icon

De Britse premier Theresa May is op de hak genomen als Gollum uit Lord of The Rings. Acteur Andy Serkis kroop nog eenmaal in de huid van het filmpersonage, ditmaal als May die haar brexit-deal verdedigt. De video is viral gegaan en door media wereldwijd opgepikt.

"Oh precious deal!", zegt de Gollum-versie van de premier, gespeeld door Serkis. Het is een van de vele knipogen naar het tragische personage uit de bekende filmreeks. Zo heeft May in de sketch ook een gespleten persoonlijkheid. In het ene shot verdedigt ze haar brexit-plan, in het andere vraagt ze zich af of het niet beter is als het volk er nog een keer over stemt.

De video is sinds zondag ruim 3,5 miljoen keer bekeken op sociale media:

Onder meer in Britse, Amerikaanse, Australische, Franse, Duitse en Spaanse media is er aandacht voor de internetvideo.

Ook offline is May de laatste weken het mikpunt van spot geweest. Haar brexitakkoord wordt zwaar bekritiseerd, ook door een deel van haar eigen Conservatieve Partij. Gisteravond stelde May de stemming in het Lagerhuis over het akkoord uit - en dat werd met hoongelach ontvangen door parlementariƫrs.

Vanmorgen was May op bezoek bij Mark Rutte in Den Haag. Het is onderdeel van haar tour langs haar EU-collega's in de hoop om extra toezeggingen en steun te krijgen.

STER Reclame