Rapper Boef op Noorderslag in Groningen ANP

Kinderen in het asielzoekerscentrum in Katwijk hadden een Pakjesavond die ze niet snel zullen vergeten. De populaire Rapper Boef speelde voor Sinterklaas en deelde honderden cadeaus uit aan de jonge bewoners. "Sinterklaas krijgt concurrentie van Sinterboef", zegt de rapper in zijn Instagram-story.

Soufiane Boussaadia, zoals de 25-jarige artiest eigenlijk heet, kocht 209 cadeaus bij een bekende speelgoedwinkel. De winkelmedewerker was verrast toen de rapper haar winkel binnenkwam. "Het was een gezellige boel", zegt ze tegen NH Nieuws. Naast de speelgoedzaak ging de rapper ook langs bij een parfumerie voor cadeaus. In totaal deelde Boef 263 cadeaus uit in het asielzoekerscentrum.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ziet dit soort acties wel vaker, maar vindt het initiatief van de rapper toch best bijzonder. "De actie van Boef was heel spontaan. De kinderen waren hartstikke blij", zegt woordvoerder Alet Bouwmeester.

De rapper deelde op Instagram filmpjes van zijn actie. Zo is te zien dat hij de cadeaus kocht en dat hij de kinderen naar voren haalde om een cadeau uit te zoeken:

Rapper Boef koopt cadeaus voor kinderen asielzoekerscentrum

Het management van rapper Boef zegt dat hij alle benodigdheden voor de actie zelf heeft geregeld. "Hij heeft de cadeaus uit eigen zak betaald, hij heeft een busje gehuurd om de cadeaus te vervoeren en hij heeft zelfs op basis van leeftijdscategorieën inkopen gedaan."

Het is niet voor het eerst dat de rapper in het nieuws komt omdat hij uitdeelt. Via Instagram geeft hij vaker cadeaus aan zijn volgers. Zo beloofde hij eerder deze week aan drie volgers duizend euro als ze een 9+ op school zouden halen.

Negatieve aandacht

In het verleden is rapper Boef ook minder positief in het nieuws gekomen. Begin dit jaar raakte hij in opspraak omdat hij in een video op Snapchat twee vrouwen kechs, straattaal voor 'hoeren', had genoemd. Daarvoor bood hij later excuses aan.

Ook kreeg hij eerder een taakstraf van 80 uur omdat hij in een vlog "ik neuk je dochter" had gezegd tegen een politieagent.

STER reclame