Rapper Boef
NOS NieuwsAangepast

Rapper Boef grote winnaar bij FunX Music Awards

Rapper Boef is vanavond uitgeroepen tot de grote winnaar bij de FunX Music Awards. Vanavond werd in Paradiso in Amsterdam voor de vijfde keer een van de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen uitgereikt.

De 24-jarige artiest gaat net zoals vorig jaar met de meeste prijzen naar huis. Hij werd uitgeroepen tot artiest van het jaar, en daarnaast won de rapper ook nog drie andere awards voor beste video, beste MC en beste samenwerking. De laatste prijs deelt hij met Ronnie Flex, die vanavond ook een award heeft ontvangen voor beste zanger.

Boef behoort sinds 2015 tot de populairste rappers van Nederland. In 2017 won hij een Multi Award omdat zijn album Slaaptekort binnen tien weken meer dan honderd miljoen keer werd gestreamd. Dat was een Nederlands record. Ook brak hij in datzelfde jaar een record op muziekstreamingdienst Spotify met zijn nummer Salam, dat op één dag 300.000 keer werd beluisterd.

De luisteraars van NPO FunX stemden drie weken lang op hun favoriete artiesten. Vanavond werden er in totaal elf awards uitgereikt, onder meer voor beste album, talent, beste groep, beste producer en beste muzieknummer.

Opspraak

Rapper Boef, die eigenlijk Soufiane Boussaadia heet, kwam meerdere malen in opspraak. Aan het begin van dit jaar kreeg hij in Nieuwjaarsnacht een lift van drie vrouwen. De rapper plaatste hierover een video op de chatapp Snapchat, waarin hij de vrouwen 'kechs' noemde, wat hoeren betekent in straattaal.

In september 2016 werd de rapper opgepakt bij een vechtpartij met een andere rapper. Ook kreeg Boussaadia in januari vorig jaar een taakstraf van 80 uur omdat hij in een vlog "ik neuk je dochter" had gezegd tegen een politierechercheur. En in mei 2017 kreeg hij twintig uur taakstraf voor het beschadigen van een politiewagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl