Koke en Antoine Griezmann na de 1-0 voor Atlético Madrid

Atlético Madrid en Borussia Dortmund al zeker van volgende ronde

In Champions League-groep A zijn de kaarten na speelronde vijf al geschud. Atlético Madrid verzekerde zich in de vooravond al van de knock-outfase door thuis met 2-0 te winnen van AS Monaco en Borussia Dortmund volgde het Spaanse voorbeeld door 0-0 te spelen tegen Club Brugge. De Belgen wacht een Europees vervolg in de Europa League.

Brugge had in het Signal Iduna Park weinig in te brengen bij Borussia, dat echter verzuimde het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Dat mocht vooral Christian Pulisic zich aanrekenen. In de tiende minuut had hij de hoek voor het uitkiezen, maar hij bood doelman Ethan Horvath de kans redding te brengen. Na een dik halfuur zag Marco Reus zijn rollertje rakelings naast gaan.

Bruggeling Stefano Denswil in duel met Christian Pulisic

Ook in de tweede helft had de koploper in de Bundesliga verreweg het meest balbezit, maar andermaal zonder dat het tot opwindende situaties in het Brugse strafschopgebied leidde. Sterker, bij een zeldzame tegenstoot was Dennis Bonaventure dicht bij een treffer voor de ploeg van Ruud Vormer en Stefano Denswil. Zijn schot ging maar net naast.

Atlético moeiteloos langs Monaco

Atlético Madrid kende weinig problemen met AS Monaco, dat met een flink gehavende ploeg aan de aftrap verscheen in Estadio Wanda Metropolitano. Maar liefst dertien geblesseerden telde de selectie van Thierry Henry, die niettemin zijn steraanvaller (en voormalig Atlético-speler) Radamel Falcao op de bank hield.

Tot overmaat van ramp moest Monaco, in eigen land terug te vinden op de voorlaatste plaats in Ligue 1, ook nog opboksen tegen een flinke portie onfortuin. In de tweede minuut al caramboleerde een schot van Koke via de rug van de 17-jarige Benoit Badiashile in het Franse doel.

Enkele minuten later dacht Thomas Lemar de marge te verdubbelen, maar zijn vrije trap schampte de buitenkant van de paal. Na 24 minuten was het wel voor de tweede keer raak. Angel Correa legde Jemerson in de luren en bediende Antoine Griezmann, die zijn vierde Champions League-doelpunt van het seizoen liet aantekenen: 2-0.

De 2-0 van Antoine Griezmann in de maak

Tien minuten na de pauze mocht Falcao, die in dienst van Atlético in 91 wedstrijden 70 goals maakte, alsnog zijn opwachting. Na een behendige pirouette creëerde hij een mooie scoringskans voor zichzelf, maar hij schoot recht op doelman Jan Oblak af.

Na hands van Stefan Savic, die daarop zijn tweede gele kaart ontving, kreeg Falcao nog eens de gelegenheid de Franse eer te redden, maar de Colombiaanse routinier schoot vanaf elf meter naast.