NOS Nieuws

Dijkhoff wil einde aan demonstraties bij Sinterklaasintochten

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wil af van demonstraties bij Sinterklaas-intochten. Op Facebook vraagt hij "iedereen z'n gezond verstand te gebruiken". Mochten mensen toch van plan zijn te gaan demonstreren, dan wil Dijkhoff dat burgemeesters dat niet toestaan in de periode van de intocht tot aan het Sinterklaasfeest.

"En als het echt niet anders kan: zet ze maar op een industrieterrein. Praat maar verder in talkshows als de kinderen al op bed liggen", schrijft de VVD'er. "Sinterklaas en Zwarte Piet zijn van de kinderen en van niemand anders."

Dijkhoff is dit jaar niet naar een intocht gegaan, omdat hij het risico niet wilde lopen om zijn dochtertje te confronteren met "schreeuwende en vechtende idioten". Hij is de zwartepietendiscussie "meer dan beu" en wil dat beide partijen "respecteren dat ze de uitzondering zijn".

Relschoppen

Jesse Klaver van GroenLinks vindt het geen oplossing. Hij tweet in een reactie dat vreedzame demonstraties afgelopen weekend niet het probleem waren, maar geweld, racisme en intimidatie. "Als je nu het recht op demonstreren ter discussie stelt, dan beloon je dit gedrag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl