MC IJsselmeerziekenhuizen ging vorige maand failliet
NOS NieuwsAangepast

Almere vangt poliklinische patiënten van failliete ziekenhuizen op

Het Flevoziekenhuis in Almere houdt op de polikliniek extra spreekuren om patiënten van het MC IJsselmeerziekenhuizen op te kunnen vangen. De ziekenhuizengroep, met vestigingen in Lelystad, Dronten, Emmeloord en Urk, werd eind vorige maand failliet verklaard.

Het Flevoziekenhuis ving de afgelopen weken al patiënten uit Lelystad en omstreken op. Volgens het ziekenhuis is dat goed verlopen en lijden de patiënten uit Almere niet onder de nieuwe patiënten.

Het ziekenhuis merkt een duidelijke toename van het aantal patiënten op de afdelingen gynaecologie/verloskunde, maag-, darm- en leverziekten, kno en mondziekten, en kaak- en aangezichtschirurgie. De verwachting is dat het aantal patiënten verder zal toenemen.

Overdag worden daarom extra poliklinische spreekuren geopend. Voor een aantal specialismen, zoals maag-, darm- en leverziekten, gebeurt dat ook 's avonds. Ook wordt waar nodig extra personeel ingezet.

Intussen voeren curatoren gesprekken met verschillende partijen over een eventuele doorstart van MC IJsselmeerziekenhuizen. Begin volgende week moet daar meer duidelijkheid over komen. Tot die tijd worden de activiteiten verder teruggebracht.

OLVG

Gisteren maakte het Amsterdamse ziekenhuis OLVG bekend dat in de avond extra spreekuren worden gehouden om de patiënten van MC Slotervaart op te vangen. Dat ziekenhuis, in Amsterdam-Nieuw-West, valt onder dezelfde eigenaren als MC IJsselmeerziekenhuizen en werd ook failliet verklaard.

Ook over een (gedeeltelijke) overname van MC Slotervaart worden gesprekken gevoerd. Tientallen partijen hebben interesse getoond in een doorstart. De curatoren hopen eind deze week duidelijkheid daarover te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl