ANP/NOS

Wekdienst 5/11: rechtszaak El Chapo en Amerikaanse sancties tegen Iran

time icon

Goedemorgen! In New York staat drugsbaas Joaquín Guzmán terecht, beter bekend als El Chapo. En in de rechtbank proberen dierenwelzijnsorganisaties het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen tegen te houden.

Bewolking en zon wisselen elkaar af vandaag. De middagtemperatuur ligt tussen de 11 en 15 graden. Dinsdag wordt het nog iets warmer: met veel zon kan het 's middags lokaal 15 tot 19 graden worden.

Het weer van 5 november Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Dierenwelzijnsorganisaties proberen in de rechtbank het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen tegen te houden. De provincie Flevoland heeft toegezegd te wachten op de uitspraak van de rechter.
  • De Amerikaanse sancties tegen Iran zijn weer ingegaan. Die strafmaatregelen werden in 2015 onder toenmalig president Obama afgeschaft, maar president Trump voerde ze vannacht weer in.
  • En in New York staat de Mexicaan Joaquín Guzmán terecht. Hij is beter bekend als El Chapo, een van de grootste en meest beruchte drugsbazen ter wereld.

Wat heb je gemist?

Nederland krijgt vanaf komend jaar gele geldautomaten zonder verdere banknaam. Deze 'flappentappers' gaan de geldautomaten van de drie grote banken Rabobank, ABN Amro en ING vervangen.

De banken beloven dat de spreiding van de geldautomaten over het land zal verbeteren, mogelijk ook naar plaatsen waar nu helemaal niet meer gepind kan worden. Uiteindelijk zal het aantal automaten wel verder dalen.

En zo ziet de nieuwe geldautomaat eruit:

Geldmaat

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

"Vergeet je stickers en flyers niet. En vertel mensen dat het dinsdag voor de middag gaat regenen. Het zou zonde zijn als ze daardoor thuisblijven." Op de Universiteit van Virginia in Charlottesville geeft Andrew Perrow zo'n acht vrijwilligers de laatste instructies. Zij gaan de hele middag van deur tot deur om studenten aan te moedigen hun stem uit te brengen bij de Congresverkiezingen van morgen.

Hoe denken jongeren over de zogeheten midterms, die het lot van Trumps presidentschap bepalen? We vroegen het ze op de campus van de Universiteit van Virginia:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jongeren kunnen het verschil maken bij midtermverkiezingen VS

Fijne dag!

STER Reclame