NOS Nieuws

Wekdienst 4/11: protest tegen sluiting ziekenhuizen en EK Veldrijden

Goedemorgen! Vandaag wordt er geprotesteerd tegen de snelle sluiting van ziekenhuizen, start de marathon van New York en wordt in Rosmalen het EK Veldrijden gereden.

Vandaag schijnt de zon eerst overal flink, maar later op de dag kan er lage bewolking het oosten van het land binnendrijven. Het blijft wel overal droog. Het wordt maximaal 11 tot 14 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op het Museumplein in Amsterdam is vanmiddag om 14.00 uur een protestactie tegen de snelle sluiting van ziekenhuizen. De aanleiding is het faillissement van het Slotervaartziekenhuis vorige week. De demonstratie is georganiseerd door Ches Rijpkema, een werknemer van het ziekenhuis.
  • In New York wordt de jaarlijkse marathon gelopen. Onder anderen titelverdediger Geoffrey Kamworor probeert daar zo snel mogelijk de ruim 42 kilometer uit te lopen.
  • En in Rosmalen vinden de EK veldrijden plaats. Mathieu van der Poel zal vanaf 15.15 uur zijn titel proberen te verdedigen. Op dat moment zijn de vrouwen net klaar, want die beginnen om 13.45 uur.

Wat heb je gemist?

De Britten en de EU zouden een geheime deal hebben bereikt waarin staat dat het Verenigd Koninkrijk na de brexit onderdeel blijft van de Europese douane-unie. Dat schrijft The Sunday Times op basis van bronnen rond de Britse premier May. Daarmee zou de grens tussen Noord-Ierland en Ierland open blijven.

De Ierse grens is momenteel het grootste struikelblok in de brexit-onderhandelingen. Als er inderdaad een overeenkomst is gesloten over de grens, is dat een overwinning voor May. De Britten zoeken al geruime tijd naar een oplossing. De EU vond de voorstellen waarmee premier May tot dusver kwam, keer op keer te mager.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Epke Zonderland behaalde gisteren op het WK turnen in Doha (Qatar) op indrukwekkende wijze voor de derde keer de wereldtitel. Hij liet de concurrentie aan de rekstok ver achter zich. Zonderland voerde zijn oefening, twee combinaties van twee vluchtelementen, haast foutloos uit en zijn landing was goed.

Bekijk hieronder de hele oefening van Zonderland en de ontlading na afloop:

Zonderland maakt indruk in finale aan de rekstok

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl