Vermoedelijke handgranaat in Amsterdam-Zuidoost

In Amsterdam is opnieuw een handgranaat gevonden. Dit keer bij het Bijlmerplein in Zuidoost.

De politie kreeg rond 04.00 uur meerdere meldingen van mensen die mogelijke schoten hadden gehoord. Vervolgens reden meerdere voertuigen weg, zegt een woordvoerder.

Toen agenten aankwamen, zagen ze een voorwerp liggen dat eruitzag als een handgranaat. Een explosievenverkenner werd ingeschakeld om het voorwerp te onderzoeken. Die stelde vast dat het om een echte handgranaat ging.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft de handgranaat onschadelijk gemaakt en veilig afgevoerd. Ook zijn er sporen genomen van de granaat.

Surinaams restaurant

Voor zover de politie nu weet, zat de handgranaat niet aan een pand vast. Een fotograaf ter plekke zegt dat hij zo'n twee meter van een Surinaams restaurant lag.

De politie onderzoekt het incident.

Het afgezette Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost Inter Visual Studio

Forensisch experts moeten nog vaststellen of er echt is geschoten. Dat kan nu de handgranaat weg is. Er zijn geen gewonden aangetroffen en voor zover bij de politie bekend hebben zich ook geen gewonden gemeld bij een ziekenhuis.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden ook al twee handgranaten gevonden in de hoofdstad, een bij een hotel aan het Vondelpark en een bij een bedrijf in Zuidoost.

STER reclame