De coffeeshop vanochtend vroeg
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Amsterdam sluit coffeeshop na schade door vuurwerkexplosies

Burgemeester Halsema heeft de Amsterdamse coffeeshop Los Angeles per direct gesloten. De coffeeshop raakte vannacht beschadigd door zwaar vuurwerk. Ook twee geparkeerde auto's liepen schade op. De politie heeft nog geen idee wie het vuurwerk heeft neergelegd.

"Een dergelijk incident in de openbare ruimte brengt de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan", motiveert de burgemeester haar ingrijpen. De sluiting is voor onbepaalde tijd.

Omwonenden van de coffeeshop aan de Derde Oosterparkstraat hoorden vannacht rond 03.30 uur een reeks harde knallen. "De hele buurt zat rechtop in bed", vertelt een van hen bij AT5. De klap was zo hard, dat ook de boven- en naastgelegen woningen schade opliepen, aldus NH Nieuws.

Na het weekeinde duidelijkheid

Een politiewoordvoerder zegt voorlopig uit te gaan van zwaar vuurwerk. "Maar we zijn nog bezig met het forensisch onderzoek. Pas na het weekeinde denk ik dat we echt duidelijkheid hebben", voegt hij eraan toe.

De afgelopen maanden werden in Amsterdam op tal van plekken handgranaten aangetroffen. Vorige week nog lag er een voor een sportmedisch centrum in Amsterdam-Zuid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl