Stormy Daniels
NOS Nieuws

Trump noemt pornoactrice Daniels 'paardenkop', zij slaat terug met 'tiny'

President Trump heeft Stormy Daniels een "paardenkop" genoemd nadat zij ongelijk had gekregen van een federale rechter. Daniels zegt dat ze een affaire met Trump heeft gehad en dat ze werd bedreigd om te zwijgen over de relatie. Trump zegt dat ze liegt over de affaire en de bedreigingen, waarna Daniëls hem aanklaagde voor laster.

De rechter heeft geoordeeld dat Trumps uitlatingen over Daniels onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Na de uitspraak reageerde Trump triomfantelijk en schreef hij op Twitter dat hij nu achter "paardenkop en haar derderangs advocaat" aan kan gaan.

Daniels lijkt niet onder de indruk en sloeg terug met haar eigen bijnaam voor de president: 'Tiny', waarmee ze lijkt te verwijzen naar de grootte van zijn penis.

Trump heeft zich in het verleden meerdere malen laatdunkend, grof of seksistisch uitgelaten over vrouwen. Een van de bekendste voorbeelden is zijn Grab them by the Pussy-uitspraak die werd vastgelegd.

Er loopt ook nog een andere zaak van Daniels tegen Trump. Zij wil af van een contract dat ze in 2016 tekende. Ze kreeg toen meer dan 250.000 euro van Trumps' advocaat Michael Cohen om te zwijgen over haar relatie met de president. Cohen heeft inmiddels schuld bekend en werkt samen met speciaal aanklager Robert Mueller.

Op sociale media reageren veel journalisten en anderen op het laatste geruzie tussen Trump en Daniels. Een van de Amerikaanse journalisten vat het samen als 'Mushroom dick vs. Horseface'.

'Mushroom dick' was de laatste dagen een veelbesproken onderwerp in de VS en verwijst naar een fragment uit de latenighttalkshow van Jimmy Kimmel. Hij had Stormy Daniels op bezoek naar aanleiding van het boek dat zij heeft uitgebracht over haar relatie met Trump.

Kimmel kwam met een rij oranje paddestoelen aanzetten, variërend in vorm en grootte. Vervolgens vroeg hij haar om degene aan te wijzen die het meest leek op die van de 'commander-in-chief' van het Amerikaanse leger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl