1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Vmbo-bestuurder mag blijven ondanks examendebacle Maastricht

André Postema mag nog minimaal twee jaar aanblijven als bestuursvoorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Het contract van de bestuurder is verlengd, ondanks alle problemen met de eindexamens van Maastrichtse vmbo-leerlingen afgelopen zomer.

De eindexamens van 353 leerlingen van VMBO Maastricht werden ongeldig verklaard door de onderwijsinspectie. Sommige toetsen waren tijdens het schooljaar niet afgenomen en de scholieren hadden daardoor niet aan het centraal examen mogen deelnemen.

243 leerlingen kregen vorige maand na het maken van een hersteltoets alsnog hun diploma, 42 leerlingen kregen hun diploma zonder een hersteltoets te hoeven maken.

Druk vanuit eigen partij

Na het uitkomen van de fout werd er vanuit de Tweede Kamer en zijn eigen partij PvdA druk uitgeoefend op Postema om zijn functie neer te leggen. Postema weigerde dit. Wel trad hij terug als fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, maar hij bleef daar Kamerlid.

Wij hebben de overtuiging dat juist in deze woelige periode zijn ervaring van grote betekenis is.

Voorzitter Raad van Toezicht LVO

De Raad van Toezicht van LVO heeft ondanks alle commotie vertrouwen in Postema en verlengt zijn contract dat op 1 november afloopt. "Uiteraard kennen we de publieke en politieke discussie over zijn positie", zegt voorzitter Jan Schrijen van de Raad van Toezicht. "Daar staat tegenover dat we de overtuiging hebben dat juist in deze woelige periode zijn ervaring en kennis van de totale organisatie van LVO van grote betekenis is."

Er lopen meerdere onderzoeken naar wat er precies is misgegaan op VMBO Maastricht. De Raad van Toezicht van LVO wil pas na die onderzoeken oordelen over wie bestuurlijk verantwoordelijk is voor het debacle, meldt 1Limburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl