Glennis Grace in de finale
NOS Nieuws

Glennis ondanks verlies voldaan: 'Het gaat nu pas beginnen'

Glennis Grace reageert gelaten op het feit dat ze afgelopen nacht niet de finale van America's Got Talent heeft gewonnen. "Het is natuurlijk een kleine kans dat je gaat winnen. Dat je het al maakt tot de finale was eigenlijk mijn doel", zegt ze in Los Angeles tegen de NOS.

"Ik ben voldaan. Ik ben hier zes maanden geleden aan begonnen met heel veel twijfel, en kijk hoe ver ik ben gekomen. Dat is al een overwinning."

De 40-jarige Grace denkt dat haar Amerikaanse avontuur nu pas gaat beginnen. Zo zijn er plannen voor een Amerikaanse tour, al zijn de details nog niet uitgewerkt. "Er is veel animo voor, dus dat moet je dan pakken."

Na de finale zei Grace tegen verslaggever Tanja Braun dat ze voldaan is:

Glennis Grace: 'Kijk hoe ver ik ben gekomen'

Grace zong gisteren het nummer Run van Snow Patrol in de finale. Ze nam het op tegen negen andere artiesten, onder wie een tienerzangeres, een komiek met het syndroom van Gilles de la Tourette en een acrobatenechtpaar.

Na een dag stemmen werd vannacht de uitslag bekendgemaakt. De winnaar was illusionist Shin Lim. Grace viel buiten de top-5, zo werd daarvoor duidelijk:

De uitslag: Glennis niet bij laatste vijf in de finale America's Got Talent

"Het belangrijkste voor mij is dat ik in harten van de Amerikanen sta. Als ik naar mijn sociale media kijk, is dat best gelukt", stelt Grace. "AGT is een platform voor mij. Het is duidelijk: het gaat nu pas beginnen."

Ik ga gewoon even overdenken wat er is gebeurd, daar heb je hier de mogelijkheid niet voor.

Glennis Grace

Toch belooft ze Nederland niet te vergeten. Ze vliegt later vandaag terug naar huis, waar ze ook nog enkele optredens heeft staan, zoals het Whitney Tribute begin oktober in Afas Live in Amsterdam. "Dat zal ik altijd blijven doen. Maar je kunt nu niet stoppen in Amerika, dat zou heel gek zijn."

"Ik heb mijn land zo gemist. Mijn eigen huis, familie en vrienden om me heen, gewoon even geen druk. Ik ga gewoon even overdenken wat er is gebeurd, daar heb je hier de mogelijkheid niet voor. Alles gaat zo snel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl