Glennis Grace hoort de uitslag van presentatrice Tyra Banks
NOS NieuwsAangepast

Glennis Grace grijpt naast winst America's Got Talent

Glennis Grace heeft de finale van America's Got Talent niet gewonnen. Ze kreeg niet genoeg stemmen van het Amerikaanse publiek. Dat werd duidelijk tijdens het tweede deel van de finale.

Het is onbekend hoeveel stemmen Grace kreeg, maar het was niet genoeg voor een plaats in de top-5 van de tien finalisten. "De uitslagen hebben nog nooit zo dicht bij elkaar gelegen in een finale van dit programma", zei presentatrice Tyra Banks.

Bekijk hieronder de bekendmaking van de uitslag en de eerste reactie van Glennis Grace:

Glennis Grace: 'Ik ben voldaan'

De 26-jarige illusionist Shin Lim ging er met de hoofdprijs vandoor: een miljoen dollar en een show in Las Vegas.

Bebe Rexha

Een aantal finalisten van America's Got Talent trad tijdens de live-uitzending op met Amerikaanse sterren. Glennis Grace zong een duet met Bebe Rexha.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

"Je hebt de stem van een engel", zei Tyra Banks nadat Grace was uitgeschakeld. "Je zoon mag zich gelukkig prijzen met zo'n moeder." Gisternacht zong Grace haar finalenummer in het eerste deel van de finale. Ze vertolkte het nummer Run van Snow Patrol. De jury reageerde enthousiast en ook Snow Patrol was onder de indruk: "Wow, je hebt het fantastisch gedaan", twitterde de band.

Het belangrijkste voor mij was dat ik in de harten van de Amerikanen kwam. Dat is best wel gelukt denk ik.

Glennis Grace

Nadat de uitslag bekend was geworden, zei Grace tegen de NOS dat ze zich voldaan en "heel goed" voelt. "Ik ben hier zes maanden geleden aan begonnen met eerst heel veel twijfel, maar ik heb het toch gedaan. En kijk hoe ver ik ben gekomen, dit is voor mij al een overwinning. De kans dat je gaat winnen is klein, maar om het al tot de finale te halen, dat was eigenlijk mijn doel."

Grace en de haren zijn plannen aan het maken om door Amerika te touren. Wanneer haar tournee plaats gaat vinden, is onbekend. "Er is heel veel animo voor, dan moet je het natuurlijk ook pakken. Het belangrijkste voor mij was dat ik in de harten van de Amerikanen kwam. Als ik naar m'n social media kijk, is dat best wel gelukt denk ik."

Het is echt wel heel pittig geweest. Ik ga alles overdenken wat er is gebeurd.

Glennis Grace

Al sinds Grace jong is, is in Amerika doorbreken een droom van haar geweest. "Kijk, Nederland is heel klein, dat weet iedereen. Als je gewoon een grote droom hebt en je weet dat het kan. Ik zou niet op het einde tegen mezelf willen zeggen 'je hebt het nooit geprobeerd'. Ik heb dingen te doen in Nederland en dat zal ik ook áltijd blijven doen, maar ik kan hier nu niet stoppen."

Morgen gaat de Amsterdamse eerst naar huis. Dat heeft ze gemist. "M'n land, m'n eigen huis, familie en vrienden om me heen, en gewoon even geen druk. Het is echt wel heel pittig geweest. Ik ga alles overdenken wat er is gebeurd."

Voor de bekendmaking van de uitslag had Grace al op Instagram geschreven dat het "een reis was die haar leven heeft veranderd". "Wat er ook gebeurt, America's Got Talent heeft mij het podium gegeven dat ik nodig had om mezelf te laten zien in de Verenigde Staten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl